Jakie żarówki lub żarniki (POMOC I OPINIE)
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Re: [IS 200]Żarówki
Podważ małym śrubokrętem u nasady i wyjdzie. U mnie też ciężko wychodziła. Do tego była gorąca...
- scorpio102
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
U mnie wyszla bez problemu cala obudowa...tylko niestety LEDy sie nie mieszcza bo sa za wysokie i trzeba wycinac
- mxgts
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Witam prosze o pomoc mam problem z kontrolko od awari oswietlenia tylnego.Wszystkie zarowki sprawdzalem i sa dobre, Caly czas sie pali pomaranczowa kontrolka co mam zrobic?
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
A masz tam wsadzone zwykłe żarówki, czy LEDy?
- Stanlej
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300
Witajcie, jakie żarówki potrzebuje do oświetlenia wnetrza przód i tył? Przydałoby się tam jakieś fajne ledy wsadzić 
Oraz jak wymienić żarówkę stopu środkowego za zagłowkami, bo niby już wyszło z zaczepów a nadal się na czymś trzyma i nie chce nic połamać

Oraz jak wymienić żarówkę stopu środkowego za zagłowkami, bo niby już wyszło z zaczepów a nadal się na czymś trzyma i nie chce nic połamać

- punisher
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Witam,
mam problem z gasnącym światłem mijania w is200 lampa xenonowa po lifcie. Po włączeniu świateł oba się zapalają, po chwili lewe ma inną barwę i czasami po kilku minutach a czasami po godzinie gaśnie. Wtedy wyłączam i włączam lampy aby świeciły obie. Nie znam się na xenonach i nie wiem czy to wina żarówki czy żarnika czy jeszcze innego elementu. Ma ktoś jakiś pomysł/sugestię? Z góry dziękuję
mam problem z gasnącym światłem mijania w is200 lampa xenonowa po lifcie. Po włączeniu świateł oba się zapalają, po chwili lewe ma inną barwę i czasami po kilku minutach a czasami po godzinie gaśnie. Wtedy wyłączam i włączam lampy aby świeciły obie. Nie znam się na xenonach i nie wiem czy to wina żarówki czy żarnika czy jeszcze innego elementu. Ma ktoś jakiś pomysł/sugestię? Z góry dziękuję

- Bochut
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300
żarnik pewnie się kończy
w najgorszym przypadku przetwornica, zmień żarnik a najlepiej komplet i zobaczysz

- szyman_leo
- Lex user
- Model Lexusa: NX300h
Miałem takie objawy. Ustąpiły po wymianie żarników i przy okazji jakość/ilość światła podskoczyła 
Zgodnie z sugestią Bochuta najlepiej komplet w jednym czasie zmienić.

Zgodnie z sugestią Bochuta najlepiej komplet w jednym czasie zmienić.
Potrzeby NoPb95 NX300h
i wcześniejsze pijawki CT200h
IS250 

- punisher
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Dziękuję za odpowiedzi
na internecie a konkretnie allegro znalazłem różne żarniki w różnych cenach. Czy możecie coś ewentualnie polecić i odradzić czego nie kupować? Bo cenowo się przedstawia to bardzo zróżnicowanie - nawet od kilkunastu złotych za zamienniki żarników. I jeszcze jedno; czy do żarników trzeba również kupić nowe żarówki d2r czy na obecnych można jeździć?

- szyman_leo
- Lex user
- Model Lexusa: NX300h
Żarniki xenonowe D2R, to element świecący i żarówki dodatkowe nie są potrzebne, chyba że do świateł drogowych/długich.
Polecam markowe Philips lub Osram, ja brałem z bestlook na Allegro i jestem zadowolony, np. takie możesz rozważyć:
http://allegro.pl/philips-d2r-vision-xe ... 58878.html
O ile w is mkI jest d2r, bo tego nie jestem pewny.
Polecam markowe Philips lub Osram, ja brałem z bestlook na Allegro i jestem zadowolony, np. takie możesz rozważyć:

http://allegro.pl/philips-d2r-vision-xe ... 58878.html
O ile w is mkI jest d2r, bo tego nie jestem pewny.

Potrzeby NoPb95 NX300h
i wcześniejsze pijawki CT200h
IS250