Hej wszystkim, jakby ktoś chciał po niego jechać to nie polecam, byłem obejżałem pojeździłem, silnik i skrzynia chodzi ok.
http://allegro.pl/lexsus-gs-300-3-0b-22 ... 15603.html
maska klapa błotniki malowane, 4szt drzwi w oryginalnym lakierze ok 110mikrometrów na reszcie elementów 200-300, dach chyba też w oryginale, błotniki tylne na rantach szpachlowane przednie jak dobrze pamiętam też, klapa bagażnika koroduje a przy prawym halogenie cytryna na lakierze, ogólnie trzeba kilka zaprawek na nim robić, wnęki za nadkolami w bagażniku nie skorodowane
wnętrze: ok, el położenie koła nie działa (ponoć bezpiecznik), coś jest z centralnym zamkiem bo tylne drzwi pasażera nie reagują, tempomat działa, jest bicie na kierownicy tarcze do przetoczenia, ogólnie wszystko działa poza ABS kontrolą trakcji i czymś tam jeszcze (podobno czujnik abs w tylnym lewym kole), antena od radia wysówa się i chowa fotel kierowcy działa pasażera nie sprawdzałem (wnętrze całe do czyszczenia - tak jak został ściągnięty tak stoi, nie picowany).
na prawym tłumiku końcówka wydechu nie wiem z czego, spód auta w korozji zabitexowany, tył dla mnie wyglądał słabo od spodu, z przodu nie lepiej, sanki czy tam ława czy co idzie pod silnikiem całe w korozji, od podłużnic w dół całe auto skorodowane a pod maską od podłużnic upierdzielone w oleju albo cholera wie czym(tak jakby ktoś wziął puszkę przepalonego oleju w spreju i spryskał tym komorę) tragicznie to wygląda sporo śrubek skorodowanych, klaksony tak samo, siłowniki maski nie trzymają, felgi z oponami 245/45 michelin ale raczej letnie bo zarzucało nim na boki jak ta lala, próg od strony kierowcy w połowie na łączeniu odstaje na ok 1cm, a pomiędzy drzwiami przód tył szczelina na ok 1cm tak jakby się opuściły drzwi kierowcy albo jakby ktoś złamał auto w pół. Ogólnie wrażenie takie że auto albo wpadło gdzieś do wody albo po prostu w niej stało jakiś czas, bo nie wydaje mi się że lexus od spodu tak może wyglądać, już mój avalon z 95r wyglądał 10x lepiej od spodu jak ten lex.
Sorry za chaotyczność wypowiedzi ale sporo do opowiadania, ogólnie nie polecam, typ stoi nad tobą i pilnuje co i jak oglądasz, a sam samochód stoi na placu na którym jest z 40 samochodów należących do kilku gości, dzwonisz i odpowiedni typ przyjeżdża i pokazuje Ci auto, Samochód oczywiście do opłat, nic tam nie ma zarejestrowanego w pl, tablice chyba papierowe na wszystkich autach
GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: brak
- felo20
- Lex user
- Model Lexusa: ucf 20
Re: GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia
W tym temacie jest opisane to auto.
viewtopic.php?f=22&t=12362
Licznik przekręcony z 400 tys km na 260 tys km.
viewtopic.php?f=22&t=12362
Licznik przekręcony z 400 tys km na 260 tys km.
-
- Lex user
no faktycznie, dzięki wcześniej nie przeglądałem tych tematów więc strzeliłem posta o tym co widziałem
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Bonio to upierdzielone olejem to taka masa antykorozyjna, prawie każde auto z Danii ma takie coś, wiem jak to wygląda na żywo a najlepsze że nie da się tego zmyć
Rudy w starym Lexie pod spodem zawsze będzie chyba że auto będzie z Włoch więc jeśli nalot rdzy to jest OK a jeßli są dziury no to już lipa. Lex nie jest przełamany na pół tylko one tak mają, jak zobaczyłem pierwszy raz GS na żywo to też myślałem że to składak. Fajerweków nie oczekuj za taką kaskę, mój kolega sprzedał Golfa 4 1.6 za takie piniądze i też był w stanie średnim a to jest Lexus a jeśli chodzi o przebieg to koleś chce zrobić komuś przysługę bo nikt by nie kupił Lexa z przebiegiem 400k a tak to kupi 200, zrobi 100 i następny kupi 300 realne 

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Lex user
nie no serio nie napalałem się na auto bo coś mi w nim śmierdziało ogólnie, nie lubię aut z komisu i nigdy takiego nie kupiłem, pojechałem obejżeć i się przejechać ale fakt od spodu wyglądało tragicznie, żadne z moich podgniłych samochodów nie było w takim stanie. Nie spodziewałem się petardy wiadomo nie ta kasa, ale było za bardzo podejrzane, poza tym jakby wsio było ok to już dawno za ten piniondz by zeszło, utargowałem 13300 po opłatach nawet.
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
To spoko cena, w przebieg bym wbijał, nie wiem ile kosztuje reanimacja tych rzeczy ale co do lakierowania to wiesz jak to jest, od prywatnego to odświeżony lakier, tylko 300 mikronów a od handlarza to bity byłBonio wrote:nie no serio nie napalałem się na auto bo coś mi w nim śmierdziało ogólnie, nie lubię aut z komisu i nigdy takiego nie kupiłem, pojechałem obejżeć i się przejechać ale fakt od spodu wyglądało tragicznie, żadne z moich podgniłych samochodów nie było w takim stanie. Nie spodziewałem się petardy wiadomo nie ta kasa, ale było za bardzo podejrzane, poza tym jakby wsio było ok to już dawno za ten piniondz by zeszło, utargowałem 13300 po opłatach nawet.

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: SC400
Witam.
A te dwie sztuki miał ktoś może przyjemność albo i nie oglądać?
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-lexus ... yfchP.html
http://olx.pl/oferta/lexus-gs-dla-kones ... 65b389e541
Bo nie znalazłem nic parę miesięcy wstecz na ich temat.
A te dwie sztuki miał ktoś może przyjemność albo i nie oglądać?
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-lexus ... yfchP.html
http://olx.pl/oferta/lexus-gs-dla-kones ... 65b389e541
Bo nie znalazłem nic parę miesięcy wstecz na ich temat.
-
- Lex user
Michall nie no ja wiem że do 300 to może być drugi lakier, ale byłem w żyrardowie po Toyotę Avalon jest na necie za niecale 11k, cała buda od ok 90mikronów do 300 dookoła a na dachu gdzie nie przyłożysz to okolice 1000, widać że nieudolnie lakierowane i chyba po strzale w tylny próg po stronie pasażera bo mega korozja po otwarciu drzwi zjada go od środka, we wnękach stoi woda i oczywiście skorodowane(nie nalot) nawet nim nie jeździłem, silnik klekotał olej chyba z 5lat nie zmieniany, nagar na głowicy jakby ktoś papy wlał do środka a nie oleju, z przodu też mogłabyć przygoda bo spasu nie było i co dla mnie najważniejsze, brakowało mi wlepek z vin na drzwiach, ościeżnicach, masce, i błotnikach, tylko jedna się ostała na klapie bagażnika pod tapicerką, ale ciekawe czy z tego auta... no ale to nie o tym temat
- VoltiV8
- Lex user
- Model Lexusa: GS430/LS430/IS300
jak chcecie naprawdę zadbanego GS'a szukajcie od około 30 tyś zł..., a jak chcecie coś byle śmigać do 13 tyś zł to nie narzekajcie, że przebieg jest kręcony albo że powypadkowy - kupcie sobie ładnego Lanosa za ten hajs 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: gs
VoltiV8 wrote:jak chcecie naprawdę zadbanego GS'a szukajcie od około 30 tyś zł..., a jak chcecie coś byle śmigać do 13 tyś zł to nie narzekajcie, że przebieg jest kręcony albo że powypadkowy - kupcie sobie ładnego Lanosa za ten hajs