LS mkII (UCF20) - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
emdoem
Nowy lex user
Model Lexusa: ls400

Re: LS mkII (UCF20) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by emdoem »

przez ten miesiąc pofatygowałbym się podejśc i obejzec kolego Ocram, no chyba że :)

btw, pewnie niebawem dotrze niebieski mk2 1850 z 4850, ktoś go łyknał z forum?
Last edited by emdoem on 26 Jan 2016, o 21:44, edited 1 time in total.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Kraj pochodzenia : Dania

Jest w opisie.
djslavoll
Lex user
Model Lexusa: GS300 mkII

LS mkII (UCF20) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by djslavoll »

asmo wrote:W Niemczech kosztował 9tys euro, w Polsce juz 68tyś :D
http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-71-00 ... ygElX.html
Panowie, chciałem Was ostrzec przed tymi gentelmenami. Zamówiłem u nich GS-a 430mk II, wiedzieli od miesiąca, że pojadą do Niemiec do 80-letniego właściciela, aby go obejrzeć. Podczas oględzin usłyszeli, że pan oddaje jednak auto do salonu Lexusa, bo byli pierwsi. Handlarze-Polaki, zaproponowali mu 1000€ więcej, bo "taki okaz więcej się nie trafi". Już mi nie grało, bo przecież Niemiec czekał, aż specjalnie przyjadą, a tu nagle zmiana decyzji. Panowie powiedzieli mi, że następnego dnia będzie decyzja salonu Lexusa, czy kupują. Poprosilem więc kilkukrotnie o zdjęcia wozu, bo w końcu chwalą się na każdym kroku, ile to fotek robią podczas takich oględzin. Milczeli kilka dni, po czym napisali (zagroziłem, że nie kupię), że zdjęć nie mają, ale już za tydzień (miał być dzień) będą wiedzieli, czy Szwajcar odkupi te auto od właściciela w Szwajcarii, czy nie. Jaki Szwajcar? Miał być Niemiec. A gdzie salon Lexusa? Już go nie chcą? Delikatnie mówiąc, Panowie mnie ściemnili, tą cała historią i sami się do tego pogubili. Do dziś nie wiem, jaki kolor miał być, zdjęcia w ostatecznie nie wysłali. Widocznie stan był taki, że nie nadawał się do pokazania. Chcieli 40 tyś zł za 2001 rok...Także nie wierzcie we wszystkie deklaracje. Wymyślili sobie te całą historię, żeby podnieść cenę, a gdy im przedstawiłem ich niespójne wersje, już się nie odezwali.
Kaloteck
Lex user
Model Lexusa: ES 350 '07

Post by Kaloteck »

asmo wrote:W Niemczech kosztował 9tys euro, w Polsce juz 68tyś :D
http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-71-00 ... ygElX.html
Wlasciciel ur. 1935 to niekoniecznie musi by zaleta chyba ?
djslavoll
Lex user
Model Lexusa: GS300 mkII

Post by djslavoll »

W kółko piszą o tych emerytach-właścicielach, jakby to zaleta była. Do tego niskie przebiegi, czyli niejeżdżone było.
Kaloteck
Lex user
Model Lexusa: ES 350 '07

Post by Kaloteck »

No niestety, niejezdzone to mogą być problemy potem.
michalflis12
Nowy lex user
Model Lexusa: toyota

Post by michalflis12 »

To mój pierwszy post na tym forum i w związku z tym jeszcze raz witam wszystkich użytkowników
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakup LS 400 (ucf20) max .do 25 tyś.(auto na majówki :)
Jeżeli ktoś zechciałby się wypowiedzieć na temat tego auta http://otomoto.pl/oferta/lexus-ls-400-p ... at=8751063 (stosunku ceny do rocznika,przebiegu,ogólnego wyglądu auta) byłbym bardzo wdzięczny.Trochę przejechałem km ale na tych autach kompletnie się nie znam.Każda informacja będzie dla mnie cenna
emdoem
Nowy lex user
Model Lexusa: ls400

Post by emdoem »

wg mnie nie ma co sugerowac się ceną ani badac auto po zdjęciach. w tej cenie może byc i mk 1 i mk 2 itd. może byc elegancko a może wymagac 10000. trzeba jechac ogladac
z kimś kto się na nich zna a nie wróżyc z fusów. Wygląda ładnie, ze zdjęc to można napisac że aut.kierownica i kontrolka otwartych drzwi działaja i tyle. Niewielki przebieg i ładnie utrzymany, więcej na żywo.
Chyba że ma byc zabawa e za tanio chce/ więcej stał / pewnie kupił za 2 tyś/ sprzedaje handlarz / nienaturalny kurz / widac rdze na kilku srubkach/ wnetrze wyprał i odkurzal, widze ślady / widac plak i tym podobne.
Jedź z kimś co ls y zna. Wie na co zwrócic uwagę. powodzenia
michalflis12
Nowy lex user
Model Lexusa: toyota

Post by michalflis12 »

Dzięki .Oczywiście masz rację ,że ze zdjęć niewiele można wywnioskować.W Katowicach jest ASO Lexusa ale sprzedający nie bardzo chce abym wynajął lawetę i pojechał to auto sprawdzić, i to mnie trochę zastanawia dlaczego? przecież oczywistą sprawą jest to ,że mechanicy znajdą pewnie sporo rzeczy ,które trzeba będzie wymienić (w końcu to auto 20 letnie)
wiktor
Nowy lex user
Model Lexusa: LS400 i IS250

Post by wiktor »

Witam. Wydaję mi się że to ten sam lexus co stał we Wrocławiu za 25 tys jakiś miesiac temu , do tego na jednym zdjęciu widać na rejestracji literke D , czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego aut? ahttp://allegro.pl/show_item.php?item=5969933850
Post Reply

Return to “Lexus LS”