Podłączenie rejestratora jazdy do instalacji...
-
- Lex user
- Model Lexusa: rx350
Podłączenie rejestratora jazdy do instalacji...
Koledzy, przerabiał któryś z Was podłączenie kamery gdzieś do instalacji w okolicy lusterka, może do samego lusterka jest możliwość (fotochrom)? Samochód rx 350 (2006)
-
- Lex user
Re: Podłączenie rejestratora jazdy do instalacji...
A ze mnie taki elektryk jak z koziej... Myślałem, że podłączę nawet bez zasilacza:)
Ok, zasilacze na allegro bez problemu, ale chyba sam nie będę grzebał. Wielkie dzięki, bardzo pomogłeś
Ok, zasilacze na allegro bez problemu, ale chyba sam nie będę grzebał. Wielkie dzięki, bardzo pomogłeś
-
- Lex user
A wiesz, nie mam żadnej:) Czekam na rozwikłanie problemu jej instalacji. Nie chciałem by mi jakieś kable wisiały. Teraz kupię zasilacz i zdecyduję którą kamerę. Stawiałem na rodzimą produkcję, coś małego xblitz go albo navroad hd pro.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Hybrid Power
Dokładnie tak - trzeba przejść na 5V inaczej można uszkodzić sprzęt.
W sumie nie musi być to zasilacz, można rozebrać adapter zapalniczki - potrzebny "zasilacz" małych rozmiarów jest już w środku. Wystarczy rozkręcić wtyczkę. Trzeba tylko sprawdzić polaryzację + / -.
Ja niebawem chciałem zamontować kamerę, ale na półce - tam gdzie nawigacja fabryczna jest. Montowanie nad lusterkiem ma swoje wady...
W sumie nie musi być to zasilacz, można rozebrać adapter zapalniczki - potrzebny "zasilacz" małych rozmiarów jest już w środku. Wystarczy rozkręcić wtyczkę. Trzeba tylko sprawdzić polaryzację + / -.
Ja niebawem chciałem zamontować kamerę, ale na półce - tam gdzie nawigacja fabryczna jest. Montowanie nad lusterkiem ma swoje wady...
-
- Lex user
Miałem is'a i pewnie też bym robił na twoim miejscu na półce o ile nie masz fabrycznego gpsa. A właśnie wczoraj gdzieś na forum pisałem, że cholernie mi go brak. Niestety musiałem nabyć większy samochód. Chociaż z wyborem marki nie było problemu:)
-
- Lex user
A wpadł mi jeszcze jeden pomysł. W rxie jest wyłonione zasilanie lusterka wstecznego. Kurcze może tam się wpiąć? Jest kostka, nie powinno być problema
-
- Lex user
Nigdy nie kupowałem na tym aliexpress no ale zaproponowałeś bardzo ciekawą kamerkę. Dopłata niemal żadna a jakoś zdaje się dużo lepsza. No to chyba będzie ta:)
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
@wojtekS a jak wyglada sytuacja z kamerami postojowymi? u zony pod praca czesto grasuja jacys debile i sie zastanawialem nad zainstalowaniem takiego cuda, tylko skad zasilanie?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
ale to idzie bezposrednio z aku prawda? wiec czy taka kamera nie rozladuje aku przez te powiedzmy 8h postoju?