Interfejs MINI-VCI v10! TOYOTA LEXUS 96-13
- geniusz
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Interfejs MINI-VCI v10! TOYOTA LEXUS 96-13
Witam.
Zabieram się za diagnostykę sterowania kierownicy.
Powiedzcie mi czy korzystaliście z tego interfejsu?
Interesuje mnie faktycznie on wykrywa moduły jak klimatyzacja czy sterowanie kierownicą i inne moduły jak poduszki czy tylko mi odczyta błędy z silnika bo już mam ELM 327 i nie chcę wydawać kasy w błoto.
Jeśli nie spełnia to moich oczekiwań to co kupic?
Geniu.
Zabieram się za diagnostykę sterowania kierownicy.
Powiedzcie mi czy korzystaliście z tego interfejsu?
Interesuje mnie faktycznie on wykrywa moduły jak klimatyzacja czy sterowanie kierownicą i inne moduły jak poduszki czy tylko mi odczyta błędy z silnika bo już mam ELM 327 i nie chcę wydawać kasy w błoto.
Jeśli nie spełnia to moich oczekiwań to co kupic?
Geniu.
- lewmichal
- Lex user
- geniusz
- Lex user
- szyman_leo
- Lex user
- Model Lexusa: NX300h
Re: Interfejs MINI-VCI v10! TOYOTA LEXUS 96-13
ELM do MVCI, tak się ma jak alkomat tzw. "świeczka" do elektrochemicznego podającego wynik powiedzmy "lekko" precyzyjniej. Poza tym zmiany ustawień indywidualnych pojazdu dla ELMa są poza zasięgiem.geniusz wrote: bo już mam ELM 327 i nie chcę wydawać kasy w błoto
Natomiast nie wiem jak jest z obsługą twojego konkretnego modelu/rocznika/rynku, bo nie mam doświadczenia w tym względzie

Potrzeby NoPb95 NX300h
i wcześniejsze pijawki CT200h
IS250 

- lewmichal
- Lex user
To możesz mieć problem.geniusz wrote:USA 98
Poczytaj tutaj: http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=39&t=10617
Sprawdź najpierw, które piny w gnieździe OBD II są używane.

- geniusz
- Lex user
Ale skoro ten mój elm 327 działa i czyta błędy to jest szansa, że ten vci będzie działać na tych samych pinach? chyba, że on się łączy z innymi jeśli przechodzi się te opcje od komfortu?
Chyba, że ktoś ma to złącze i mógłby wypożyczyć aby sprawdzić czy to działa u mnie.
Chyba, że ktoś ma to złącze i mógłby wypożyczyć aby sprawdzić czy to działa u mnie.
- lewmichal
- Lex user
- geniusz
- Lex user
120 zł dupy nie urywa więc mogę zaryzykować tylko czy ten moduł jest z płytą ze softem bo bez niego to niewiele zrobię bez softu
-
- Lex user
- Model Lexusa: 2002 GS300
Raczej zawsze masz kabel mVCI + cd z Techstream-em i sterownikami, jak nie będzie to pisz - udostępnię. Jak masz Win7 64bit to od razu mówię - są spore problemy z instalacją sterowników, ale do rozwiązania
Jak Ci się nie śpieszy (2-3 tygodnie) to zamów kabel z Chin, masz to samo dwa razy taniej.
Mam pytanie do szyman_leo, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że chyba używasz tego interfejsu, napisz czy u Ciebie też jest takie duże opóźnienie w podglądzie parametrów "na żywo"? Ponieważ nie wiem czy to zależy od programu czy może od auta, u mnie opóźnienie to dobre kilkanaście sekund.

Mam pytanie do szyman_leo, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że chyba używasz tego interfejsu, napisz czy u Ciebie też jest takie duże opóźnienie w podglądzie parametrów "na żywo"? Ponieważ nie wiem czy to zależy od programu czy może od auta, u mnie opóźnienie to dobre kilkanaście sekund.
- szyman_leo
- Lex user
- Model Lexusa: NX300h
Ogólnie TS dość wolno wchodzi w poszczegółne moduły i co więcej, miałem wrażenie, że szybciej się to odbywało na odpalonym niż na zapłonie. A może mi się tylko wydawało, na razie jeszcze za mało się pobawiłem.
Natomiast Live Data raczej na bieżąco się zmieniało, może z minimalnym opóznieniem, a kilkanaście sekund to zdecydowanie za dużo i trochę mało live, bardziej playback
Natomiast Live Data raczej na bieżąco się zmieniało, może z minimalnym opóznieniem, a kilkanaście sekund to zdecydowanie za dużo i trochę mało live, bardziej playback

Potrzeby NoPb95 NX300h
i wcześniejsze pijawki CT200h
IS250