Witam wyszeckich, niestety muszę wymienić przedni reflektor w moim Lexusie i proszę o radę. Czy jest jakaś różnica między europejską a USA wersję reflektorów. Widziałem aukcję z dopiskiem " LEXUS IS 250 350 USA OD ROKU 2006". Wygląda mi jak zwykły jak na innych aukcjach - ale znawcą nie jestem. Cena jest dość kusząca więc tu potrzebował bym rady.
Link do aukcji.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=53 ... ule_id=201
Grzesiek.
Reflektor IS250 - Europa/ USA
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Re: Reflektor IS250 - Europa/ USA
Teraz pytanie czy IS250 na rynek USA wychodził z asymetrycznym oświetleniem. Marki japońskie często takie właśnie tam mają, pomimo braku wymogów w tej kwestii. Jeśli wychodził, to różnicy nie będzie.GrzeLx wrote:Witam wyszeckich, niestety muszę wymienić przedni reflektor w moim Lexusie i proszę o radę. Czy jest jakaś różnica między europejską a USA wersję reflektorów. Widziałem aukcję z dopiskiem " LEXUS IS 250 350 USA OD ROKU 2006". Wygląda mi jak zwykły jak na innych aukcjach - ale znawcą nie jestem. Cena jest dość kusząca więc tu potrzebował bym rady.
Link do aukcji.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=53 ... ule_id=201
Grzesiek.
Pzdr
-
- Nowy lex user
hmmmmm poszukałem i znalazłem taki opis w internecie. Po za tym internet milczy.
-----
pytanie:
prosze o informacje na temat przrobki sprowadzonych aut z USA do warunkow polskich przepisow. Wiem ze napewno trzeba zmienic kierunkowskazy, lampy (wystarczy je wyregulowac czy wstawic nowe lampy europejskie?), podobno rure wydechowa
) oraz zrobic rozszerzony przeglad w okregowej stacji pojazdow. Szulalam w google ale za duzo nie znalazlam. Potrzebuje pelnych i aktualnych informacji na ten temat poniewaz chce sprowadzic auto od mojej rodziny z USA.
Odp:
No nie wiem... jezdze Lexusem IS250 2006r. sprowadzonym z USA bez zadnych przerobek i bez problemu przeszedl wszystkie przeglady. Chyba przepisy ostatnio zostaly zlagodzone bo widzialem kilka aut z np. czerwonymi kierunkowskazami. A moze to po prostu lewe przeglady?
--------
-----
pytanie:
prosze o informacje na temat przrobki sprowadzonych aut z USA do warunkow polskich przepisow. Wiem ze napewno trzeba zmienic kierunkowskazy, lampy (wystarczy je wyregulowac czy wstawic nowe lampy europejskie?), podobno rure wydechowa

Odp:
No nie wiem... jezdze Lexusem IS250 2006r. sprowadzonym z USA bez zadnych przerobek i bez problemu przeszedl wszystkie przeglady. Chyba przepisy ostatnio zostaly zlagodzone bo widzialem kilka aut z np. czerwonymi kierunkowskazami. A moze to po prostu lewe przeglady?
--------
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
No ale Ty chcesz wymienić przód, więc czerwone kierunki olewasz.GrzeLx wrote:hmmmmm poszukałem i znalazłem taki opis w internecie. Po za tym internet milczy.
-----
pytanie:
prosze o informacje na temat przrobki sprowadzonych aut z USA do warunkow polskich przepisow. Wiem ze napewno trzeba zmienic kierunkowskazy, lampy (wystarczy je wyregulowac czy wstawic nowe lampy europejskie?), podobno rure wydechowa) oraz zrobic rozszerzony przeglad w okregowej stacji pojazdow. Szulalam w google ale za duzo nie znalazlam. Potrzebuje pelnych i aktualnych informacji na ten temat poniewaz chce sprowadzic auto od mojej rodziny z USA.
Odp:
--------
Poszukaj jeszcze na forum. Wydaje mi się, że już była o tym mowa.
p.s. Tak patrząc na reflektory z aukcji, na plastikach nie ma żadnej faktury, która miałaby odpowiednio kierować światło. Obawiam się zatem, że akurat te sztuki są do oświetlenia symetrycznego. Podpytaj sprzedawcę.
Pzdr
-
- Nowy lex user
Zapytanie wysłane. Dam znać co z tego wyjdzie.
-
- Nowy lex user
"Wersja USA, więc świecą symentrycznie na wprost. "... a jednak
taka sytuacja. Trochę mnie to dziwi że co nie zamontuję ją? czy jak pojadę na przegląd to to wykryją?
taka sytuacja. Trochę mnie to dziwi że co nie zamontuję ją? czy jak pojadę na przegląd to to wykryją?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Powinni, albo niebiescy przy bardziej wnikliwej kontroliGrzeLx wrote: czy jak pojadę na przegląd to to wykryją?