GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
Mlody_
Lex user
Model Lexusa: GS400

Re: GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by Mlody_ »

http://allegro.pl/lexus-gs300-3-0-219km ... ml#thumb/8

samochod 10 lutego stal w de za 4800Euro i byl do neg ;) a dzis juz w polonii z przebitka prawie dwu krotna :) ogolnie sztuka dobra tylko czemu taka przycinka ;/
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Mlody_ wrote:http://allegro.pl/lexus-gs300-3-0-219km ... ml#thumb/8

samochod 10 lutego stal w de za 4800Euro i byl do neg ;) a dzis juz w polonii z przebitka prawie dwu krotna :) ogólnie sztuka dobra tylko czemu taka przycinka ;/
Już zaczyna się dorabianie przez wieśwagenowych handlarzy historii i co ciekawe spryciula zrobiła zdjęcia w tym samym miejscu co inna spryciula od gs300 z cofniętym licznikiem o 150tyś.km. Widocznie jest takie jakieś lexusowe podwórko gdzie robią zdjęcia wszyscy miłośnicy lexa z okolic :biggrin2: .
Last edited by ledziu on 18 Mar 2016, o 19:30, edited 1 time in total.
BOHEN
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by BOHEN »

Absolutna full opcja bez Mark Levinsona :D

Były GS-y bez emblematów z tyłu?
sebek8888
Lex Driver
Model Lexusa: LS400

Post by sebek8888 »

ledziu wrote:

samochod 10 lutego stal w de za 4800Euro i byl do neg ;) a dzis juz w polonii z przebitka prawie dwu krotna :) ogólnie sztuka dobra tylko czemu taka przycinka ;/
Już zaczyna się dorabianie przez wieśwagenowych handlarzy historii i co ciekawe spryciula zrobiła zdjęcia w tym samym miejscu co inna spryciula od gs300 z cofniętym licznikiem o 150tyś.km. Widocznie jest takie jakieś lexusowe podwórko gdzie robią zdjęcia wszyscy miłośnicy lexa z okolic :biggrin2: .
Hahaha..... to knajpa;)

http://www.zajazdskalny.com.pl
gs300gs300
Lex user
Model Lexusa: 2002 GS300

Post by gs300gs300 »

ledziu wrote:przez wieśwagenowych handlarzy
DWA WYDECHY, PAKIET CHROM, KONTROLA TRAKCJI ESP... mają fantazje ha ha ha
kaczy89
Lex user
Model Lexusa: GS 300h

Post by kaczy89 »

samochod 10 lutego stal w de za 4800Euro i byl do neg ;) a dzis juz w polonii z przebitka prawie dwu krotna :) ogolnie sztuka dobra tylko czemu taka przycinka ;/
a jaka "przycinka" Twoim zdaniem byłaby odpowiednia? Nie mam pojęcia czy ktoś to robi jako osoba prywatna czy jako firma, ale ile on sprzeda miesięcznie takich aut? jeżeli ma pracownika, ZUS do opłacenia, podatek dochodowy, paliwo i transport no i jeszcze fajnie gdyby mu coś na wypłatę zostało skoro zainwestował pieniądze w te auta które ma. Jeżeli auto jest w porządku to za ten rocznik moim zdaniem warto tyle zapłacić.
Dodatkowo wydaje mi się, że akurat Gs 300 jest strasznie niedocenianym modelem. Wiadomo, że Gs 430 jest fajniejszym modelem, ale 300-setka nie ustępuje mu wcale aż tak bardzo:)
sebek8888
Lex Driver

Post by sebek8888 »

kaczy89 wrote:

a jaka "przycinka" Twoim zdaniem byłaby odpowiednia? Nie mam pojęcia czy ktoś to robi jako osoba prywatna czy jako firma, ale ile on sprzeda miesięcznie takich aut? jeżeli ma pracownika, ZUS do opłacenia, podatek dochodowy, paliwo i transport no i jeszcze fajnie gdyby mu coś na wypłatę zostało skoro zainwestował pieniądze w te auta które ma. Jeżeli auto jest w porządku to za ten rocznik moim zdaniem warto tyle zapłacić.
Dodatkowo wydaje mi się, że akurat Gs 300 jest strasznie niedocenianym modelem. Wiadomo, że Gs 430 jest fajniejszym modelem, ale 300-setka nie ustępuje mu wcale aż tak bardzo:)
Nie lituj sie handlarza bo Nie ma czegos takiego jak uczciwy handlarz;)
Nikt za granica nie sprzeda tanio dobrego samochodu. Niemiec, francuz czy wloch nie sa glupi:) Musi miec albo duzy przebieg albo byc uszkodzony.Oczywiscie sa wyjatki i okazje ale ile ich w roku moze sie trafic????? Z drugiej strony nikt w polsce takiego nie kupi, bo samochod musi miec max 200tys przebiegu i obowiazkowo nie bity, i to niezaleznie czy ma 5 czy 15 lat;) Wszyscy wiemy ile kosztuje naprawa i serwisowanie lexa wiec sprowadzajacy zbija licznik albo klepie i naprawia w stodole. Tylko tak da sie zarobic, ale to kupujacych wina, bo 350tys przebiegu czy malowane kilka elementow to przeciez nic strasznego;)

Z podatkami tez bywa roznie bo jeden placi a drugi szuka jelenia zeby kupil auto na niemca;)
BOHEN
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by BOHEN »

Juz nie rozprawiaj tu o nieuczciwych handlarzach, po gadce widzę ze wiedzę o tym masz z for albo auto świata. Okazje są zawsze, w Polsce obserwuje od dłuższego czasu rynek i CODZIENNIE trafia się coś wartego kupna. 30tys za GS300 to trochę dużo, dając za niego nawet 4.5tys euro wyszedł go 19tys, przywiezienie 1000zl, opłaty nie mam pojęcia, nawet niech będzie 2tyś. 23-25tys to wg mnie max co za niego weźmie, ale nie o tym. Jak słyszę Januszy co pluja jadem ze ktoś handlując jedno auto zarabia więcej niż oni w miesiąc to nóż w kieszeni mi się otwiera... a ,,realia" rynku ze ,,bezwypadkowy i 200tys" juz mnie bawią, naoglądałeś sie Moto doradcy i prawisz morały :)
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

A mnie wali oraz stuka kto ile zarabia natomiast denerwuje mnie dorabianie ideologii do sprzedawanego auta żeby uzasadnić że jest to jedyne auto...

Co do sprowadzania liczy się (podaje z grubsza dla gs mk2)
- zakup
- 2k sprowadzenie
- 1,5k-2,5k papiery do gs-a
- zakup ze zdjęcia i ryzyko (jestem ciekaw który z Was kupiłby ze zdjęcia samochód)

Są też sprawy mało mierzalne czyli spotkanie z kupującymi gdzie często się zastanawiam kto jest bardziej pie..dolnięty ten co sprzedaje czy ten co kupuje... :biggrin2:

Dam Wam pewne przykłady:

Mój brat kiedyś chciał sprowadzać auta i zaczął to robić ale bardziej zajawkowo i wybierając sztuki które mógł sprzedawać bez kombinatoryki. Sprowadzał fajne auta, zazwyczaj lekko uszkodzone, oczywiście "głupek" robił to na firmę i opłacał recykling a kupujący dostawał fakturę... i co się stało??? że się obsrało?

Okazało się że 3/4 osób które przyjeżdżało z ogłoszeń nie potrzebowało do pomocy przy zakupie mechanika tylko psychiatry... jako że mój brat ma z czego się utrzymywać a to miało być połączeniem moto zainteresowań z czymś pożytecznym zrezygnował... Jedyne co się zmieniło w jego życiu to że teraz nawet jak sprzedaje swoje prywatne auto to albo ja odbieram telefony (zgadzam się tylko przy określonych sprzętach) albo dajemy to koledze do zrobienia i płacimy mu za to...
Najgorszych kupujących trafiliśmy przy Golfach5 a ja przy BMW... Przy Golfach skończyło się licytacja na alledrogo bez wnikania ile kto da żeby tylko zeszły... Co ciekawe miały prawdziwe 100tyś.km i były tdi :secretyb:

I pewnie powiecie że jest to nie możliwe albo jest to zbieg okoliczności ale mamy innych znajomych którzy próbowali robić tak samo tylko na skalę i... zostali 15stoma betonami na placu... ale spox handlują dalej tylko już pod polaczków... :ok:

Generalnie co do handlarzy vs kupujących dałbym im po połowię w punktacji kto jest bardziej głupi...

p.s.

Obecnie sprzedawaliśmy dwa auta jedno palące 25l pb i wziąłem to na bary robiąc sobie jajca natomiast drugim samochodem jest aygo z małym przebiegiem więc to już jest za dużo na moje nerwy i kolega sprzedaje :laugh1:
No i zapomniałem dodać że jeżeli zwykłe auto za 20k będzie droższe nawet o 2k to zapomnij o sprzedaży.
sebek8888
Lex Driver

Post by sebek8888 »

BOHEN wrote:. a ,,realia" rynku ze ,,bezwypadkowy i 200tys" juz mnie bawią, naoglądałeś sie Moto doradcy i prawisz morały :)
Widac ze nie czytasz ze zrozumieniem bo mi wlasnie chodzilo o to ze cos takiego jest malo realne, i to wlasnie kupujacy i rynek zmuszaja poniekad handlarza do klamstwa.
Sam przed sprzedaza oddales auto na korekte lakieru zeby nie bylo widac rys co tez jest jakims oszustwem bo nie oddaje stanu faktycznego lakieru... a ta 16 letnia Octavia w kombi ktora sprzedawales na pewno miala 240tys przebiegu skoro jej sie skrzynia rozdupczyla:)
Okazje oczywiscie sie trafiaja.... ale patrzac na liczbe handlarzy w PL ile tych okazji musialo by byc skoro kazde auto w ogloszeniu np. Tego pana od lexa na parkingu knajpy to full opcja bezwypadkowa z niemiec;)
A wystarczy wejsc na zagraniczne portale i zobaczyc ze zadbane auto, kazdej marki kosztuje tyle samo albo i wiecej niz w Pl;)
A jesli wierzysz w te okazje ktore sa codziennie na polskim rynku( nie ogladsjac ich) jestes poprostu lekko glupi:)
Last edited by sebek8888 on 19 Mar 2016, o 10:19, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Lexus GS”