Centralny zamek lexus is 220
-
- Lex user
- Model Lexusa: Is 220
Centralny zamek lexus is 220
Witam Serdecznie.
Szukałem pomocy wszędzie i stwierdziłem ze napisze na tym forum post bo moze ktoś mial podobna sytuacje i podzieli sie ze mną informacja. Wiec zacznę w czym jest problem .
Kupiłem kilka dni temu samochod Lexus is 220d (skrzynia biegów manualna) rok 2010, wszystko pieknie i kolorowa , ale jedna rzecz strasznie mnie dokucza . Otóż pilot ktory dostałem do samochodu nie działa na zamek centrany , probowalem wszyskich sposobow , które tylko znalazłem ,aby zaprogramować pilot ale żadna z tych metod nie okazała sie skuteczna . Dodam ze wymieniłem baterie w pilocie na nowa , bo myslalem ze to tez mogłaby być przyczyna.
Czy ktoś moze miał podoba z was sytuacje , albo moze mi pomoc ? Za każda informacje bede bardzo wdzięczny .
Pozdrawiam
Szukałem pomocy wszędzie i stwierdziłem ze napisze na tym forum post bo moze ktoś mial podobna sytuacje i podzieli sie ze mną informacja. Wiec zacznę w czym jest problem .
Kupiłem kilka dni temu samochod Lexus is 220d (skrzynia biegów manualna) rok 2010, wszystko pieknie i kolorowa , ale jedna rzecz strasznie mnie dokucza . Otóż pilot ktory dostałem do samochodu nie działa na zamek centrany , probowalem wszyskich sposobow , które tylko znalazłem ,aby zaprogramować pilot ale żadna z tych metod nie okazała sie skuteczna . Dodam ze wymieniłem baterie w pilocie na nowa , bo myslalem ze to tez mogłaby być przyczyna.
Czy ktoś moze miał podoba z was sytuacje , albo moze mi pomoc ? Za każda informacje bede bardzo wdzięczny .
Pozdrawiam
- trzeci
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS220d
Re: Centralny zamek lexus is 220
Cześć.
Sprawdź może czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za centralny zamek. Wątpię że jest to problem zaprogramowania skoro auto odpala na tym kluczyku.
Sprawdź może czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za centralny zamek. Wątpię że jest to problem zaprogramowania skoro auto odpala na tym kluczyku.
"Niech żyje życie"
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 220D
Istnieje również możliwość, że ktoś przeprogramował auto żeby nie można było go otworzyć zdalnie lub keyless. Popatrz w ustawieniach auta. Jeśli po wejściu do auta odpala ono z kluczykiem w kieszeni to kluczyk jest OK.
-
- Lex user
wszystkie bezpieczniki są sprawdzone i są w porządku.Cześć.
Problem jest w tym ze samochód odpala jedynie ,gdy kluczyk dotknę do przycisku "Start" , nie odpali gdy kluczyk znajduje sie w kieszeni .Istnieje również możliwość, że ktoś przeprogramował auto żeby nie można było go otworzyć zdalnie lub keyless. Popatrz w ustawieniach auta. Jeśli po wejściu do auta odpala ono z kluczykiem w kieszeni to kluczyk jest OK.
Wygląda tak , ze kluczyk jak by wcale nie reagował na nic . jedynie gdy dotknę przycisku " START" to następnie mógłbym odpalić auto.
Dioda znajdująca się na pilocie reaguje na wciskanie jakiegokolwiek guzika .
-
- Lex user
Jeszcze jedna informacja , która wyskoczyła pod podpięciu komputera do samochodu ..

Bład : B2799 Engine Immobiliser System
jest w stanie ktoś mi w jakiś sposób pomóc , bo już powoli tracę nadzieje w naprawienie tego samemu .

Bład : B2799 Engine Immobiliser System
jest w stanie ktoś mi w jakiś sposób pomóc , bo już powoli tracę nadzieje w naprawienie tego samemu .

-
- Lex user
Kod B2799 to i u mnie w pełni sprawnym aucie po jakimś czasie się pojawia. Jak to z falami radiowymi, czasami zdarzają się błędy komunikacji. Jako że jesteś w stanie uruchomić silnik to bym się tym nie przejmował.
Co do samego problemu. Jeśli nie odpala i nie otwiera z kluczykiem w kieszeni to ja bym obstawiał problem z samym kluczykiem.
Sprawdź czy jak naciskasz przycisk otwierania lub zamykania na pilocie to czy zapala się czerwona dioda. Powinna ona mrugnąć.
Jeśli mruga to obstawiam ubitą antenę w kluczyku lub ew. bardzo słabą baterię. Zobacz, czy jak przyciśniesz pod samochodem przycisk to czy otworzy.
Możesz też zrobić mały eksperyment. W bagażniku pod podłogą obok koła zapasowego znajduje się jeden z transponderów. Połóż kluczyk zaraz obok niego i zobacz czy po zamknięciu bagażnika piszczy. Jeśli wykryje kluczyk to zapewne jest słaby sygnał z kluczyka. Ew. poszukaj jakiegoś elektronika z testerem kluczyków i niech sprawdzi moc sygnału z kluczyka.
Co do samego problemu. Jeśli nie odpala i nie otwiera z kluczykiem w kieszeni to ja bym obstawiał problem z samym kluczykiem.
Sprawdź czy jak naciskasz przycisk otwierania lub zamykania na pilocie to czy zapala się czerwona dioda. Powinna ona mrugnąć.
Jeśli mruga to obstawiam ubitą antenę w kluczyku lub ew. bardzo słabą baterię. Zobacz, czy jak przyciśniesz pod samochodem przycisk to czy otworzy.
Możesz też zrobić mały eksperyment. W bagażniku pod podłogą obok koła zapasowego znajduje się jeden z transponderów. Połóż kluczyk zaraz obok niego i zobacz czy po zamknięciu bagażnika piszczy. Jeśli wykryje kluczyk to zapewne jest słaby sygnał z kluczyka. Ew. poszukaj jakiegoś elektronika z testerem kluczyków i niech sprawdzi moc sygnału z kluczyka.
-
- Lex user
Zapala się czerwona dioda po naciśnięciu guzika zamykania/ otwierania .
Problem z baterią odpada bo została wymieniona na nową , a na dodatek aby się upewnić czy bateria jest na pewno w 100% naładowana sprawdziłem ją i wynosi dokładnie 3.02 V.
Próbowałem otwierać samochód z różnej strony za pomocą pilota... pod samochodem z każdej strony , pod maską nawet sprawdzałem w bagażniku czy reaguje pilot i nic nie pomogło ...
Będę musiał się wybrać do elektronika aby sprawdził mi moc sygnału z kluczyka .
Może ktoś ma jeszcze jakieś inne rady i wskazówki dla mnie ?
Problem z baterią odpada bo została wymieniona na nową , a na dodatek aby się upewnić czy bateria jest na pewno w 100% naładowana sprawdziłem ją i wynosi dokładnie 3.02 V.
Próbowałem otwierać samochód z różnej strony za pomocą pilota... pod samochodem z każdej strony , pod maską nawet sprawdzałem w bagażniku czy reaguje pilot i nic nie pomogło ...

Zrobiłem ten eksperyment z kluczykiem w bagażniku , żaden dźwięk nie pojawił się.Możesz też zrobić mały eksperyment. W bagażniku pod podłogą obok koła zapasowego znajduje się jeden z transponderów. Połóż kluczyk zaraz obok niego i zobacz czy po zamknięciu bagażnika piszczy. Jeśli wykryje kluczyk to zapewne jest słaby sygnał z kluczyka. Ew. poszukaj jakiegoś elektronika z testerem kluczyków i niech sprawdzi moc sygnału z kluczyka.

Będę musiał się wybrać do elektronika aby sprawdził mi moc sygnału z kluczyka .
Może ktoś ma jeszcze jakieś inne rady i wskazówki dla mnie ?

-
- Lex user
No dobra zasięgnąłem mojej instrukcji zrób to sam. Zapewne masz włączony "Electrical key cancel"
Spróbuj taki patent.....
W trybie OFF (całkowicie wyłączony), zamknij wszystkie drzwi, ale pozostaw je odblokowane.
1) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie RAZ;
2) Otwórz drzwi kierowcy w ciągu 5 sekund (i nie zamykaj);
3) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie 2 RAZY w ciągu 5 sekund
4) Zamknij drzwi i otwórz. Po czym zamknij jeszcze raz i jeszcze raz otwórz. Masz na to 30 sekund.
5) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie 2 RAZY w ciągu 5 sekund
6) Zamknij drzwi i otwórz. Po czym zamknij jeszcze raz.
Samochód powinien mrugnąć awaryjnymi dwa razy, albo po prostu powinno zacząć działać.
Powodzenia
Spróbuj taki patent.....
W trybie OFF (całkowicie wyłączony), zamknij wszystkie drzwi, ale pozostaw je odblokowane.
1) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie RAZ;
2) Otwórz drzwi kierowcy w ciągu 5 sekund (i nie zamykaj);
3) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie 2 RAZY w ciągu 5 sekund
4) Zamknij drzwi i otwórz. Po czym zamknij jeszcze raz i jeszcze raz otwórz. Masz na to 30 sekund.
5) Naciśnij przycisk odblokowania na pilocie 2 RAZY w ciągu 5 sekund
6) Zamknij drzwi i otwórz. Po czym zamknij jeszcze raz.
Samochód powinien mrugnąć awaryjnymi dwa razy, albo po prostu powinno zacząć działać.
Powodzenia
-
- Lex user
Owy patent nie działa , zrobiłem wszystkie rzeczy jak w instrukcji i nie przyniosło mi to udanego skutku .
Dziękuje za kolejna radę .
Moze ktos jeszcze ma jakies pomysły , które
moglyby mi pomoc i osobom w przyszłości z podobna przyczyna ?
Dziękuje za kolejna radę .

Moze ktos jeszcze ma jakies pomysły , które
moglyby mi pomoc i osobom w przyszłości z podobna przyczyna ?
-
- Lex user
Ale ogólnie centralny zamek Ci działa jak naciskasz przyciski na drzwiach?
Masz wszystkie opcje związane z centralnym zamkiem powłączane w menu personalizacji w Techstreamie?
Istnieje jeszcze możliwość (w co wątpię) że kluczyk który masz nie był od tego modelu, ale ktoś go zaprogramował i część "bezprzewodowa" kluczyka jest niezgodna z samochodem. Kluczyki z modeli przed i po liftowych ponoć są nie do końca kompatybilne.
Cóż zostaje chyba wizyta w ASO...
Co do samego zabezpieczenie o którym mowa zostało ono wprowadzone ze względu na osoby z rozrusznikami serca.
Masz wszystkie opcje związane z centralnym zamkiem powłączane w menu personalizacji w Techstreamie?
Istnieje jeszcze możliwość (w co wątpię) że kluczyk który masz nie był od tego modelu, ale ktoś go zaprogramował i część "bezprzewodowa" kluczyka jest niezgodna z samochodem. Kluczyki z modeli przed i po liftowych ponoć są nie do końca kompatybilne.
Cóż zostaje chyba wizyta w ASO...
Co do samego zabezpieczenie o którym mowa zostało ono wprowadzone ze względu na osoby z rozrusznikami serca.