Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
Zmiany niewielkie szczerze mówiąc wiec nie ma tragedii choc dla mnie ten IS jeszcze długo bedzie wyglądał nowocześnie wiec dziwi mnie FL.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
Mam pytanie do wszystkich posiadaczy IS MK3 a może i innych Lexusów z obecnej gamy modelowej - czy komukolwiek udało się odczytać wiadomości z telefonu po jego sparowaniu z komputerem pojazdu ? Za każdym razem, gdy klikam na pokazanie wiadomości , przekierowuje mnie do ekranu ustawień, gdzie wyrażam zgodę na odbiór wiadomości, a pomimo tego wiadomości nie wyświetlają się.
Mór telefon to iPhone, natomiast w przypadku Galaxy S4 , to nawet nie udało mi się sparować telefonu z komputerem auta.
Zasadniczo można uznać to za wadę auta. Natomiast zaletą jest, że bardzo ładnie odtwarza muzykę z telefonu, choć przy włączonej aplikacji od muzyki i nawigacji online (Waze), kabel wpięty w gniazdo USB nie nadąża ładować telefonu. Jakość muzyki po kablu nieporównywalnie lepsza niż przez BT.
Mór telefon to iPhone, natomiast w przypadku Galaxy S4 , to nawet nie udało mi się sparować telefonu z komputerem auta.
Zasadniczo można uznać to za wadę auta. Natomiast zaletą jest, że bardzo ładnie odtwarza muzykę z telefonu, choć przy włączonej aplikacji od muzyki i nawigacji online (Waze), kabel wpięty w gniazdo USB nie nadąża ładować telefonu. Jakość muzyki po kablu nieporównywalnie lepsza niż przez BT.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RC 200t w drodze
wiadomości nie udało się odczytać , wskazuje pustą skrzynkę tam e-mail jak i SMS i trwa niekończąca się synchronizacja
oczywiście nie udało się uruchomić mirror linka
telefon sony xperia z3 compact
a standardowe radio + navi RC 200 T
oczywiście nie udało się uruchomić mirror linka
telefon sony xperia z3 compact
a standardowe radio + navi RC 200 T
RC 200t od marca 2016
- Kriss1970
- Lex user
- Model Lexusa: IS200T
u mnie odczyt wiadomości bez problemów tel .huawei p8 czasem po prostu nie połączy sie przez bluta automatycznie wiec trzeba sparować ponownie ręcznie i później śmiga ok tyle że ja nie mam oryginalnej navi
- 4lolo4
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T
Wiadomości czyta normalnie, tylko z dużym opóźnieniem (Xperia Z5). Za to z muzyką jest różnie, ale to chyba wina telefonu. Czasem tnie, a po restarcie telefonu zaczyna działać normalnie.
Mirrorlink udało mi się uruchomić tylko z Galaxy S3, ale nie udało mi się jeszcze uruchomić moda, który pozwala na odtwarzanie wszystkiego także podczas jazdy.
Mirrorlink udało mi się uruchomić tylko z Galaxy S3, ale nie udało mi się jeszcze uruchomić moda, który pozwala na odtwarzanie wszystkiego także podczas jazdy.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Mam pytanie,ile litrów paliwa udaje się wlać do zbiornika.
U mnie jakoś mało,przy wskazaniach- rage 7 km ok. 52 litrów.
Spalanie po 600 km 8.1 l -trasa z prędk. 100-120km/h ,90%,miasto 10% bez tras szybkiego ruchu.
Spalanie po 600 km 8.1 l -trasa z prędk. 100-120km/h ,90%,miasto 10% bez tras szybkiego ruchu.
-
- Lex user
pytanie: dlaczego RC200T pali 12 ponad??newadec wrote:Mam pytanie,ile litrów paliwa udaje się wlać do zbiornika.
9,9 osiągnąłem wlekąc się do 110 tylko na drogach lokalnych bez jakiegokolwiek przyspieszania
RC 200t od marca 2016
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
To duże spalanie przegięcia jakos nie ma ale jednak to 2 litry i skrzynia 6 (?) biegowa wiec powinno byc spoko
Moj 2,5 z automatem i 4x4 potrafi spalic mniej przy tych prędkościach. Rozumiem ze podajecie wskazania kompa czy ktoś to obliczał ile faktycznie spala?
Moj 2,5 z automatem i 4x4 potrafi spalic mniej przy tych prędkościach. Rozumiem ze podajecie wskazania kompa czy ktoś to obliczał ile faktycznie spala?
-
- Lex user
podaje spalanie z kompa, nie chce mi się liczyć faktycznie, zapytam wspólnika ile jemu wychodzi w ostatniej poprzedniej wersji 250 która prawdopodobnie trafi do sprzedaży, on weźmie moje rcArtIS wrote:To duże spalanie przegięcia jakos nie ma ale jednak to 2 litry i skrzynia 6 (?) biegowa wiec powinno byc spoko
RC 200t od marca 2016
- 4lolo4
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T
U mnie wchodzi 56-60l w zależności od tego jak długo na rezerwie pociągnę.
Spalanie wychodzi zwykle 11-13.0 (czasem 13.5), ale styl mojej jazdy nawet nie stał koło eco
. Pierwsze co robię po odpaleniu, to przełączam na sport. Na normal trochę za długo redukuje biegi, a przy okazji sport dezaktywuje ten durny start&stop.
Przed zakupem miałem nadzieje, że będzie trochę mniej palił, jednak patrząc obiektywnie - nie ma dramatu. Jak się korzysta z mocy, to musi palić. Poprzednio miałem Megane 2.0 TCE 180km i zazwyczaj miałem 10.5-11.5, a tutaj jednak auto cięższe o 300kg, automat, RWD i +60km.
Znajomy ma 2IS 250 i w Krakowie pali mu 14, więc jakiś tam postęp jest zwłaszcza, że 200t ma więcej mocy.
Spalanie wychodzi zwykle 11-13.0 (czasem 13.5), ale styl mojej jazdy nawet nie stał koło eco

Przed zakupem miałem nadzieje, że będzie trochę mniej palił, jednak patrząc obiektywnie - nie ma dramatu. Jak się korzysta z mocy, to musi palić. Poprzednio miałem Megane 2.0 TCE 180km i zazwyczaj miałem 10.5-11.5, a tutaj jednak auto cięższe o 300kg, automat, RWD i +60km.
Znajomy ma 2IS 250 i w Krakowie pali mu 14, więc jakiś tam postęp jest zwłaszcza, że 200t ma więcej mocy.