Miłosz wrote:A podejmowałeś się naprawy/regeneracji takiego uszkodzenia czy gdzieś dalej zlecałeś ? Pytam, bo kiedyś z ciekawości obdzwoniłem serwisy w trójmieście i nikt nie chciał nawet uszczelki zmieniać, bo mówili że po paru tys ludzie wracali z reklamacją, wszyscy tylko mówili że swap całego motoru.
Wiesz. Osobiście bawię się w silniki. Pracowałem w serwisie kiedyś i wiem jak one działają więc daruję sobie czasem marnowanie u nich czasu.Było coś na zasadzie prób i błędów.Chce naprawić ten silnik i zobaczyć jak to się będzie sprawować.Z reguły jeździłem Alfami Romeo z JTD pod maską kompletnie bezobsługowe silniki.Nawalały jedynie niemieckie boshe i pierburgi. Nie neguje IS220d bo to naprawdę świetne wygodne auto. Tylko potrzebuje konkretnej odpowiedzi czego uniknąć. Wymiana silnika u mnie jest ostatecznością. Najpierw coś trzeba spróbować naprawić ...

Ktoś posiada może manuala do tego silnika. ??
Ktoś wie w którą stronę odkręca się śruba wału korbowego ??
I czy ktoś wie jak jest z tymi silnikami po 2008 roku. Czy były ulepszone ?? Jak z silnikami z Toyoty Auris np. Niby takie same. (oczywiście ostateczność)