Ok dzieki za odpowiedzi sprawdzimy dzisiaj
A moze ktos sie orientuje jaki bezpiecznik jest odpowiedzialny za te podgrzewanie? Ten sam co za tylna szybe? Moze ktos ma jakis schemat?
Pozdr
Odgrzeję kotleta. Mam wersję przed liftem 99rok i ostatnio zauważyłem że lusterka są gorące. Grzeją się non stop, nawet jak grzanie tylnej szyby jest wyłączone. Normalne to jest?
ale jaki sens grzania lusterek jak na zewnątrz jest +30 a w aucie po całym dniu na słońcu a z 50stopni aż gałki od biegów nie da rady trzymać. Da się to jakoś wyłączyć? nie sprawdzałem tylnej szyby. Też się grzeje cały czas? Nie powinno być połączone grzanie tylnej szyby z lusterkami po uruchomieniu tego przyciskiem? Tak mam w M6
Z tego co pamiętam to się nazywało cleanmirror i było tylko w przedliftach (lusterka grzały cały czas., w poliftach włączało się grzanie wraz z tylną szybą.
Najprostszym sposobem było by znalezienie zasilania (np w okolicy skrzynki bezpieczników) i dorobienie tam przekaźnika załączanego sygnałem przekaźnika podgrzewanej tylnej szyby, przy okazji można by tak zrobić z lusterkami.