Strojenie IS-Fa

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Re: Strojenie IS-Fa

Post by jankess »

lukaszisf wrote:Chodzi mi o konkrety. Co gdzie kupić jaki to jest koszt takiej imprezy, ile mocy doszło?
:szok:

Jak IS-F001 opublikuje wykresy przed i po modach + info co gdzie i za ile kupił to będą konkrety, wtedy zobaczysz czy w ogóle był jakiś przyrost mocy i Nm, w jakim miejscu na wykresie i jaki jest stosunek siana które wydasz do poprawionych/pogorszonych osiągów ;)
This IS it
lukaszisf
Nowy lex user
Model Lexusa: IS-F

Post by lukaszisf »

Dzięki kolego za konkretną odpowiedz teraz czekam w takim razie na jakieś info. Co nie którzy się ciśnieniuja jakby nie mogli poprostu napisać jak kolega wyżej :)
LukaszIS-F
adamsky73
Lex Driver
Model Lexusa: LS460 '08

Post by adamsky73 »

Wiem że to nie o strojeniu, ale nie prościej dołożyć butlę z podtlenkiem? Parę setupów z kompresorem też da się znaleźć na youtube.
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

adamsky73 wrote:Wiem że to nie o strojeniu, ale nie prościej dołożyć butlę z podtlenkiem? Parę setupów z kompresorem też da się znaleźć na youtube.
Można dołożyć NoSka tylko że i tak będzie problem strojenia...prawdopodobnie trzeba by zapodać smt6 i coś porzeźbić żeby nie było efektu on/off.

P.S.

Ostatnio jeździłem V8ką w aut.z NoSem baaardzo przyjemnie :biggrin2: chociaż z kosztami montażu i jazdy (strzelania) nie jest różowo.
Articc
Nowy lex user
Model Lexusa: ISF

Post by Articc »

I co w koncu z tymi pomiarami? Od siebie moge dodac, ze mierzylismy 2 isfy i trzymaly serie. Musze jeszcze zrobic pomiar po wydechu PTSa, ale watpie aby przybylo 20km jak mowia amerykanie
lexISF
Nowy lex user
Model Lexusa: is-f

Post by lexISF »

Witam, również czekam z zainteresowaniem na wykresy.

ps: mam pytanie, czy ma ktoś doświadczenie z przepustnicami wydechu typu cutout ? Czy jest możliwość i sens założenia tego w is-fie i można liczyć na przyrost mocy ?:) z góry dzięki za informacje
pozdrawiam
Slawek
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”