GS mk2 - malowanie całości Warszawa

Problemy dotyczące modelu GS
gmiter
Lex Master
Model Lexusa: IS350

Re: GS mk2 - malowanie całości Warszawa

Post by gmiter »

Co do malowania - faktycznie ceny sie rozjeżdżają zależnie od regionów. Kolega małował koło 6 lat temu E30 kombi - za 3 kafle całe auto przemalowane i od tamtego czasu jedynie jakies woski i świeci sie jak psu jajca - malowane było na południowm wschodzie. Mój wujek Audi pomalował mi koło 8 lat temu na biały perłowy - 3 lata jeździłem i wyglądało tez idealnie a koszt to jakieś 400zł za materiał plus 500zł robocizna, sporo mu przy tym pomagałem i w tydzień robota ogarnięta z małymi zaprawkami itp. Niestety Warszawa jeżeli chodzi o ceny to jest porażka i warto zostawić auto na tydzień nawet 200km dalej aby zaoszczędzić kilka kafli. I nie mówcie nigdy że cena jest wyznacznikiem jakości - nie jest.
Zihuatanejo
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Zihuatanejo »

Ok, skoro tak sytuacja wygląda, to jestem gotowy jechać i 300km. Pytanie tylko, czy jest komuś znane miejsce, gdzie naprawdę warto i można potem spać spokojnie przed odbiorem auta.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Dodatkowym problemem i niewiadomą jest niestety brak powtarzalności jakości usług lakierniczych - znam przypadek, gdzie z tego samego zakładu, który był polecany zjechało auto ze spieprzoną robotą. Uczniowie muszą się też, gdzieś szkolić - jeden jest bardziej pojętny i dokładny, a inny mniej...
Dlatego z tym polecaniem podchodzę z dużym dystansem.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

To może być rzeczywiście problem. Ja oddałem klapę do gościa, który pomalował 3 razy w rodzinie pojedyńcze elementy na tip top, a moją klapę po prostu schrzanił.
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Post by baniaq »

Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
adamsky73
Lex Driver
Model Lexusa: LS460 '08

Post by adamsky73 »

Tu masz tylko 150 km z Warszawy. Jak się czegoś podejmują to robią to bardzo dobrze. Nie ma pałaców i czerwonych dywanów przed wejściem więc dla metrosexualnych się nie nadaje, ale robią fachową robotę za rozsądną cenę, więc przed warsztatem zawsze pełen parking.
https://www.facebook.com/Auto-Sos-384264108432499/

A że w Warszawie jest drogo to chyba oczywiste, bo i cena za wynajem lokalu wyższa niż gdzie indziej, i ludzie więcej zarabiają, i frajerów którzy chcą tyle zapłacić nie brakuje, więc czemu ma być taniej?
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
Zihuatanejo
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Zihuatanejo »

Baniaq, masz doświadczenia z nimi? Zdjęcia wyglądają pro.
Post Reply

Return to “GS”