IS200/300 Poliuretany??

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
luki90
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Re: IS200/300 Poliuretany??

Post by luki90 »

Tak mnie to pukanie dzisiaj zaintrygowało, że pod blokiem ściągnąłem koło :) Sprawdziłem wizualnie jak wyglądają poli po dajmy na to 2k km i "sprawdziłem" hamulce czy to one mogą stukać.

Nigdy nie waliłem w zacisk więc nie wiem czy to normalne dźwięki i również nie wiem czy to normalne zachowanie tulei na bananie przy ściągniętym kole ale raczej nie...

może pomożecie w ocenie :)

[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=yDT1oiW ... e=youtu.be[/YouTube]

foto reszty tulei
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
www.facebook.com/kolorowakoszulka
boyar
Lex user
Model Lexusa: IS 200 SC

Post by boyar »

a tuleja na bananie nie jest zerwana?
luki90
Lex Driver

Post by luki90 »

Nie, to smar plus brud
agatka
Lex Driver
Model Lexusa: is200

Post by agatka »

luki90 wrote:Tak mnie to pukanie dzisiaj zaintrygowało, że pod blokiem ściągnąłem koło :) Sprawdziłem wizualnie jak wyglądają poli po dajmy na to 2k km i "sprawdziłem" hamulce czy to one mogą stukać.

Nigdy nie waliłem w zacisk więc nie wiem czy to normalne dźwięki i również nie wiem czy to normalne zachowanie tulei na bananie przy ściągniętym kole ale raczej nie...

może pomożecie w ocenie :)

[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=yDT1oiW ... e=youtu.be[/YouTube]

foto reszty tulei
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Zaciski stukają na bank :biggrin2:
Sam to przerabiałem i objawy identyczne :laugh1:
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

@luki90:
Ta tuleja praktycznie wypada z banana...
Masz glebę? Bo mi gt4 wciskalo kit, że moje tuleje na bananach sie tak rozjechały (a rozjechały się znacznie mniej niż u Ciebie), bo nie były projektowane do obniżonych aut (mam pewnie -50-60mm względem serii).
Pomyślcie, że do wahacza dostaje się woda i na bank gniazdo koroduje. Jeżeli po 2kkm tak wyglądają poliuretany, to po 5kkm zaczną skrzypiec, a po zimie się wszystko rozpadnie...
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
luki90
Lex Driver

Post by luki90 »

Wypaść to nie wypadnie bo nie ma takiej fizycznej możliwości, ale faktyczne ruda może zaatakować gniazdo. Nie mam gleby. I nie wiem co mam zrobić w sumie, bo czytałem Twoją korespondencje z gt4 i widzę że to walka z wiatrakami.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Pojeździmy zobaczymy. Też mam tą przerwę, ale na podnośniku zawsze to będzie gorzej wyglądać, bo wahacz jest na maxa odepchnięty. Przy normalnej jeździe amplituda ruchu nie jest taka duża. Poza tym przerwa pojawiła się po włożeniu tulei z powodu wyciśnięcia nadmiaru poliuretanu - więc mięsa jest dużo i wszystko ciasno siedzi. Również u siebie będę to bacznie obserwował na przestrzeni czasu i przejechanych kilometrów. Musimy uzbroić się w cierpliwość i obserwować jej stan. U mnie jak się tuleja ułożyła po zamontowaniu, tak siedzi cały czas w tej samej pozycji.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

Przerwa między kołnierzem a bananem to jeszcze jakoś da się jeździć, ale na zdjęciach lukiego90 ewidentnie to mięso wychodzi z gniazda... Te kołnierze powinny dolegać do wahacza i zabezpieczać gniazdo przed wodą.
Jak tylko wydłubię górę GT4 z auta, spróbuję zrobić zwrot całości, bo mam jeszcze cały tył niezałożony... Po tych przebojach nawet nie chcę próbować.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
rafiq2144
Lex user

Post by rafiq2144 »

Kojarzy ktos, gdzie poza gt4 mozna dostac tuleje maglownicy do is mk1 poliuretanowe? Albo bylby w stanie prowizoryczny rysunek z wymiarami podac(moze ktos ma stare na stanie, albo pamieta), zeby w olkuszu dorobili? Pamietam, ze nie tak dawno temu na aledrogo byly, ale juz znikly niestety.
carsik
Lex Master

Post by carsik »

wszystkie poliuretany dla GT4 w Ołtarzewie robi Deuter z Olkusza.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”