IS200/300 Poliuretany??
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300H
Re: IS200/300 Poliuretany??
Panowie, to tylko jeszcze uradujcie moje serce informacją gdzie dostane do IS 220 z 2008 ? założyłem na przód zamiennik i totalna kicha, teraz nie tylko do przodu ale i do tyłu szukam, ale już nie zamiennika, może ktoś poratuje linkiem na komplet polibuszy, czy kolega z Ukrainy może ma do IS II gen. ?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 Sportcross
IS200/300 Poliuretany??
Czerwonych nie chcialem a febest juz mialem po 7 miesiacach jedna strona byla do wymiany, moze to zbieg okolicznosci ale chce sprubowac te w dotyku i z opisu na forach rosyjskich nie powinny zbyt sztywne byc i skrzypiec jak czasami sie zdaza przy poli. Czerwone niby sa twardsze ale osobiscie je nie widzialem tylko tak slyszalem.baniaq wrote:Wow, OEMlook. Wyglądają konkretnie!
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Bardziej mi chodziło o to, że przednie górne nie są jak wszystkie poli-zamienniki "grubo ciosane", czyli wypełniające całą przestrzeń wewnątrz gniazda.
Generalnie podoba mi się ta konstrukcja, bo ten bałwanek w środku może mieć dużo większą średnicę niż gniazdo wahacza, bo jak się ściśnie to i tak się zmieści, a wahacz będzie przynajmniej stabilnie na nim siedział
Jak robisz poli "grubo ciosane" to musi być na wymiar... Takie są tulejki z GT4, a bawiłem się nimi w wyciskanie palcami, tak lekko siedziały w wahaczach
SuperPro miało też konstrukcję bałwankową z dodatkowymi rowkami poprzecznymi. Plus od wewnątrz siatka, żeby zawsze zostało trochę smaru między poli a metalową tulejką.
Możesz sprawdzić, czy "od wewnątrz", czyli tam, gdzie wchodzi metalowa tuleja są jakoś ponacinane?
Generalnie podoba mi się ta konstrukcja, bo ten bałwanek w środku może mieć dużo większą średnicę niż gniazdo wahacza, bo jak się ściśnie to i tak się zmieści, a wahacz będzie przynajmniej stabilnie na nim siedział

Jak robisz poli "grubo ciosane" to musi być na wymiar... Takie są tulejki z GT4, a bawiłem się nimi w wyciskanie palcami, tak lekko siedziały w wahaczach

SuperPro miało też konstrukcję bałwankową z dodatkowymi rowkami poprzecznymi. Plus od wewnątrz siatka, żeby zawsze zostało trochę smaru między poli a metalową tulejką.
Możesz sprawdzić, czy "od wewnątrz", czyli tam, gdzie wchodzi metalowa tuleja są jakoś ponacinane?
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
Jak Wcisnąć te tuleje? skoro ma kołnierz z dwóch stron?endrju1 wrote:Jako, że wziąłem się za wymianę dwumasy, to przy okazji zajrzałem jak się poliuretan od GT4 trzyma, na ten moment wygląda tak:
Żadnych luzów czy jakichkolwiek oznak zużycia.
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
U mnie wystarczyło dobre imadło i smar i weszło.
- jankess
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is2ooT
maja naciecie w jednym miejscu i ta stroną wciskasz tuleje, kolnierz poddaje sie w tym miejscu i dość łatwo wchodzi.
This IS it
- garm115
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
[Wow, OEMlook. Wyglądają konkretnie!]
I takie są bo je miałem w łapach
I takie są bo je miałem w łapach
- bombel80
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sportcross
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Przecież to z GT4 (lub od nich mają fotki).
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Tak, to GT4. Mam od nich tuleje na banany i tylne pływające. W przyszłym tygodniu zmieniam resztę. Puki co nie narzekam.