Przy wyjmowaniu bagnetu musisz palcem odgiąć lekko w bok zabezpieczenie (taka blaszka z boku nasady bagnetu).bmbl80 wrote:Mam głupie pytanie. Jak wyciągnąc bagnet od skrzyni? U mnie siedzi ciasno i nie chce nic urwać
IS 300 automatyczna skrzynia biegów, wymiana oleju
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Re: IS 300 automatyczna skrzynia biegów, wymiana oleju
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
w Samko mają dziwne ceny...
wymiana oleju z filtrem w starym clio gdzie olej kosztuje 80-100 zł a filtr 40 zł u nich kosztuje 600 zł...
biorąc pod uwagę, że oni mają ceny materiałów hurtowe za samą robociznę kasują w tym przypadku 500 zł...
wymiana oleju z filtrem w starym clio gdzie olej kosztuje 80-100 zł a filtr 40 zł u nich kosztuje 600 zł...
biorąc pod uwagę, że oni mają ceny materiałów hurtowe za samą robociznę kasują w tym przypadku 500 zł...
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Przecież do wymiany oleju z filtrem trzeba ściągać miskę, więc trochę roboty jest. A ceny robocizny - wiadomo - warszawskie
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- bombel80
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sportcross
Dla odmiany w Józefowie wołają za to samo 500 zł
- rafael
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 SC
Panowie, nie doczytałem się w całym wątku ile oleju zejdzie ze skrzyni przy wymianie statycznej, oczywiście z wymianą filtra = odkręcenie miski. Szykuję się do tego, mam już filtr i uszczelkę, z ostało mi tylko odwiedzić ASO i kupić olej na litry (46 zł/1 l) tylko ile ?gmiter wrote:Czy u Was też jedna pieprzona śruba miski jest osłonięta podporą wydechu (2 śruby a w nich tulejki)? Za cholerę nie mogłem tego odkręcić przez co miski nie odkręcałem i jedynie zlałem 2,5 litra oleju i wlałem nowy. Mega w***wienie mnie wzięło przez to heh. Przy następnej zmianie podczas zmiany oleju się bd musiał za to zabrać. Gdyby nie podpora wydechu na tych tulejkach zajęłoby mi to maksymalnie 20 minut...
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h MkiV
Witam,
Kup 5l - powinno styknąć, ja wymieniałem olej kilka miesięcy temu, kupiłem 4l i po zalaniu było minimum na styk - musiałem 1l dokupić i dolać.
Kup 5l - powinno styknąć, ja wymieniałem olej kilka miesięcy temu, kupiłem 4l i po zalaniu było minimum na styk - musiałem 1l dokupić i dolać.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
statycznie bez wymiany filtra wchodzi około 2.5l, z wymianą filtra coś koło 3.7l. W Piasecznie znajomy wymienił mi za psi chajs, tylko termin koło tygodnia:) W sumie robota banalna tylko trzeba mieć gdzie.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Jak sobie radzicie ze ściągnięciem miski? Jedna wredna śruba jest praktycznie niemożliwa do odkręcenia przez to, że jest tam mocowanie wydechu...
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
mocowanie wydechu odkręca sie raczej bezproblemowo 

www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
w tym rzecz że odkręcenie mocowania nie pomoze w jegu odsunięciu - chyba ze coś tam jeszcze przegapilem..