[is200]WYMIANA RADIA/ kostka, kabel.

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Re: [is200]WYMIANA RADIA/ kostka, kabel.

Post by endrju1 »

Bo przelotka umożliwiająca podłączenie nie oem radia do oem wzmacniacza kosztuje sporo.
grucha2666
Lex Driver
Model Lexusa: IS 300

Post by grucha2666 »

mam wzmacniacz i powoli przymierzam sie do wymiany radia na 2din. jest sens podłączać radio do wzmacniacza czy to w ogóle nie ma sensu i jakość dźwięku nie będzie się różnić. może ktoś mi linknąć czym podłączyć do wzmacniacza a czym mam ominąć? (mam poliftowe radio premium)
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

U siebie mam starego soniaka 1din i po ominięciu wzmacniacza nie zauważyłem zmiany w jakości odtwarzania.
drzevoo
Lex user
Model Lexusa: IS300 SportCross

Post by drzevoo »

grucha2666 wrote:mam wzmacniacz i powoli przymierzam sie do wymiany radia na 2din. jest sens podłączać radio do wzmacniacza czy to w ogóle nie ma sensu i jakość dźwięku nie będzie się różnić. może ktoś mi linknąć czym podłączyć do wzmacniacza a czym mam ominąć? (mam poliftowe radio premium)
Mam podobny dylemat.
Co do przelotki wykorzystującej wzmacniacz to ja znalazłem coś takiego:
https://www.amazon.com/Metra-TYTO-01-Am ... 3RCCC?th=1
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

ja ogólnie mam coś dziwnego z tym radiem bo mam kable od mini jacka (na pewno nie zmieniarka yatour + kabel micro usb (nie ten co ładujemy telefony tylko taki jak 10 lat temu dawali do aparatów cyfrowych) i nie mogę dojść po co te kable (a wychodzą mi ze schowka... plus jak przekręcam kluczk to mam przepięcie na głośnikach. mechanik który to sprawdzał mówił że to normalne jak jest wzmacniacz... plus jak odpalam auto i załącza się radio to najpierw tylne głośniki grają a po 0,5 sekundy przednie się dołączają... straszny kisiel tam jest
drzevoo
Lex user

Post by drzevoo »

grucha2666 wrote:ja ogólnie mam coś dziwnego z tym radiem bo mam kable od mini jacka (na pewno nie zmieniarka yatour + kabel micro usb (nie ten co ładujemy telefony tylko taki jak 10 lat temu dawali do aparatów cyfrowych) i nie mogę dojść po co te kable (a wychodzą mi ze schowka... plus jak przekręcam kluczk to mam przepięcie na głośnikach. mechanik który to sprawdzał mówił że to normalne jak jest wzmacniacz... plus jak odpalam auto i załącza się radio to najpierw tylne głośniki grają a po 0,5 sekundy przednie się dołączają... straszny kisiel tam jest
Może ktoś próbował wyprowadzić AUX + zasilanie do jakiejś mp3-ki czy coś takiego ?
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

najpewniej do GPSu jakiegoś bo znalazłem uchwyt. ale jak to działa to nie mam pojęcia.
drzevoo
Lex user

Post by drzevoo »

Może na kasecie ? Widziałem gdzieś takiego moda.
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

nie wiem. ale te "strzelające" głosniki po przekręceniu kluczyka mnie trochę niepokoją.
drzevoo
Lex user

Post by drzevoo »

Ja u siebie nie zauważyłem żadnego strzelania :| Jakbym miał strzelać, to obstawiał bym tego "moda", ale bez zdjęć to wróżenie z fusów.
Post Reply

Return to “Elektryka”