Witam wszystkich, mam taki problem z radiem https://www.youtube.com/watch?v=rO_VPub ... e=youtu.be
może macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, może ktoś spotkał się z podobną usterką w innym pojeździe. Tak się dzieje gdy chodzi radio, kaseciak nie działa, zmieniarka nie posiada kieszeni na CD, więc nie mam porównania czy na innych trybach odtwarza tak samo czy może problem tkwi tylko na odbiorze fm/am. W najbliższym czasie zmontuje jakąś inną antenę żeby podpiąć i wykluczyć fabryczną.
Pozdrawiam Paweł
Problem z radiem GS 300 mk1 pioneer p6802
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 300 s140
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400
Re: Problem z radiem GS 300 mk1 pioneer p6802
Jakby okazalo sie ze radio padlo na amen.... to mam takie na sprzedanie.., jak cos to pisz na pw
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 300 s140
Re: Problem z radiem GS 300 mk1 pioneer p6802
Mam dobrą wiadomość, audio w "Dygnitarzu" bo tak Lex został nazwany ożyło
, korzystając z chwili wolnego czasu, ładnej pogody i rozbebeszonego bagażnika, sprawdziłem antenę czy ma ciągłość - jest O.K. Później zacząłem sprawdzać czy jakiś kablunek przypadkiem nie wypiął się z kostek - tu także brak zastrzeżeń. Kiedyś wymieniłem 5 szt. kondensatorów w urządzeniu które jest w bagażniku pod zmieniarką, ponieważ zauważyłem że są napuchnięte. Przez przypadek chciałem poprawić wtyczkę podłączoną do czarnej skrzynki od telefonu, bo jakaś taka luźna. Odłączyłem ją całkowicie i radio zaczęło grać jak powinno. Banan z twarzy do tej pory nie schodzi - bezcenne.