[is200] LSD Szpera oznaczenia.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Re: [is200] LSD Szpera oznaczenia.
Okej znalazłem - jest B04B - czyli z LSD. Jaka różnica jest między 03 a 04?
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
gmiter wrote:Okej znalazłem - jest B04B - czyli z LSD. Jaka różnica jest między 03 a 04?

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
- gmiter
- Lex Master
Spoko, nie ma co się bać o wytrzymałość dyfra gdybym chciał sobie VSC i TRC wyłączyć i trochę po torze się pobawić autem?
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Ja mam dyfer od is200, 330km i codziennie się bawię i nic się nie dzieje więc myślę że przy wiekszym dyfrze tym bardziej nie ma o co się bać tylko olej w automacie musi być rozgrzany bo inaczej skrzynia się popsujegmiter wrote:Spoko, nie ma co się bać o wytrzymałość dyfra gdybym chciał sobie VSC i TRC wyłączyć i trochę po torze się pobawić autem?

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
- gmiter
- Lex Master
OK, udało mi się po deszczu pojeździć - co prawda po mieście ale praktycznie zero ruchu na bocznych uliczkach. Chodzi bokiem to auto pięknie - w życiu bym się nie spodziewał co można wyprawiać. Kontrola trakcji wyłączona oczywiście przez ELMscan - udało się protipem znalezionym na jakimś forum. Trzeba pobawić się w module VSC/ABS/TRC w testowanie brzęczyka VSC i po ponownym uruchommieniu abs trc i vsc jest zdeaktywowane - powinno się włączyć po ponownym uruchomieniu u mnie jednak 3 razy wylaczalem i wlaczalem auto i zaczelo dzialas trochę się przestraszyłem że coś zepsulem ale luzik). Coraz bardziej zakochuję się w IS300,:)
- michal5152
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
A ja tutaj podzielę się swoją przygodą
Jako że mój is200 nie miał lekkiego życia, bo dosyć czesto gesto lata bokiem na rondach placach itp nigdy za bardzo nie wnikałem w dyfer tym bardziej że wiedziałem że szpery nie mam, więc po co serwisować dyfer bez szpery
Jednak co się okazało, otwarte dyfry nie są tak do końca bezobsługowe jakby się wydawało
no i przy paleniu gumy na światłach coś mi w dyfrze mocno stukneło, zaczeło szarpać i Lex stracił jakikolwiek ciąg. Co się okazało że UKRĘCIŁO MECHANIZM RÓŻNICOWY
Jak żyje nie widziałem tak zjedzonych zębów w jakiejkolwiek przekładni
Nastąpiła szybka naprawa, że tego samego dnia samochód zjechał z podnośnika a mianowicie zaspawanie zebów których już nie było. Dla wszystkich którzy mówią że ogarniają tylny napęd na mokrym, polecam pojeździć troche isem 200 z właśnie szperą 100% Momentalnie można nabrać takiego szacunku do samochodu i do tych 150 koni.
Morał z tego taki, że KAŻDY dyfer czy otwarty czy ze szperą trzeba serwisować a mój przypadek jest żywym przykładem co sie dzieje jak się tego nie robi
Pozdrawiam

Jako że mój is200 nie miał lekkiego życia, bo dosyć czesto gesto lata bokiem na rondach placach itp nigdy za bardzo nie wnikałem w dyfer tym bardziej że wiedziałem że szpery nie mam, więc po co serwisować dyfer bez szpery

Jednak co się okazało, otwarte dyfry nie są tak do końca bezobsługowe jakby się wydawało

Morał z tego taki, że KAŻDY dyfer czy otwarty czy ze szperą trzeba serwisować a mój przypadek jest żywym przykładem co sie dzieje jak się tego nie robi

Pozdrawiam

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Nieodpowiedni olej mógł się do tego w pewnym stopniu przyczynić.
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Morał jest taki że pałując auto szybciej je psujesz. Każde. No i nie ma aut bezobsługowych 

And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- GOLDI
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 SportCross / mr2 sw21
oj tam oj tamadamsky73 wrote:Morał jest taki że pałując auto szybciej je psujesz. Każde. No i nie ma aut bezobsługowych

- gmiter
- Lex Master
Wyciągnij tą instrukcję MB i ją pokaż. To jeden wielki mit