Witam,
Mam Lexusa IS250 Prestige z 2009r. Rozkminiłem już jak przypisać kluczyk do konkretnego ustawienia foteli, tzn. pierwszy kluczyk sparowałem z ustawieniami fotela nr. 1 a drugi kluczyk sparowałem z dwójką. Notabene nic trudnego, bo proces jest opisany w instrukcji:).
Teraz chciałbym zrobić to samo z kartą bezprzewodową (keyless).
Ale...proces parowania wymaga wciskania klawiszy w kluczyku, a na karcie nie ma żadnych guziczków:(. Instrukcja nie wspomina w ogóle o takiej opcji.
Stąd moje pytanie, czy wiecie jak sparować kartę z ustawieniami pamięci foteli? I czy w ogóle jest to wykonalne?
Z góry dziękuję za pomoc.
IS250 - Pamięć foteli a karta bezprzewodowa (keyless)
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
- gregski
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
IS250 - Pamięć foteli a karta bezprzewodowa (keyless)
Co to za karta? Moj z 2008 ma bezprzewodowy kluczyk keyless i tyle...
-
- Nowy lex user
Re: IS250 - Pamięć foteli a karta bezprzewodowa (keyless)
karta co wygląda jak karta kredytowa tylko tak ze 2 razy grubsza.
Szara bez guziczków. Mam ją dodatkowo, niezależnie od dwóch kluczyków keyless, więc teoretycznie mógłbym sobie zaprogramować 3 zestawy ustawień foteli dla 2 kluczyków i jednej karty. Gdybym tylko wiedział jak.
Wygodna jest bo się mieści w portfelu, ale ma ten minus, że nie ma guziczków, czyli np. nie otworze nią wszystkich drzwi naraz.
Szara bez guziczków. Mam ją dodatkowo, niezależnie od dwóch kluczyków keyless, więc teoretycznie mógłbym sobie zaprogramować 3 zestawy ustawień foteli dla 2 kluczyków i jednej karty. Gdybym tylko wiedział jak.
Wygodna jest bo się mieści w portfelu, ale ma ten minus, że nie ma guziczków, czyli np. nie otworze nią wszystkich drzwi naraz.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
W TIS powinna być opcja, którą ustawiasz czy za pomocą keyless mają być otwarte wszystkie drzwi czy jeden.
-
- Nowy lex user
No jest, ale to był tylko przykład:).owczar wrote:W TIS powinna być opcja, którą ustawiasz czy za pomocą keyless mają być otwarte wszystkie drzwi czy jeden.
Wychodzi na to , że mało przydatna ta karta - guziczków brak, sparować z ustawieniami foteli też nie idzie...
Jedna zaleta, to że jak w tylną kieszeń spodni włożę i usiądę to w tyłek nie uwiera;)