Drgania lewarka lexus is 200
-
- Lex user
- Model Lexusa: is
Re: Drgania lewarka lexus is 200
A możesz sprecyzować co się poprawiło po wymianie tej poduszki.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Praktycznie znikneły wszelkie bujania auta, dokładnie mowiąc:
- szarpania (mam na mysli hustanie) auta przy zmianie biegów, zwlaszcza na niskich biegach. Nie ma potrzeby, delikatnego odpuszczania sprzegła zeby nie szarpało.
Identycznie miałem w Corolli E12 i mysłaem ze Toyota tak ma a tutaj takie mile zaskocznie
- analogicznie odpuszczenie gazu przy wysokich obrotach na niskich biegach, wszystko jest bardzo dobrze tlumione.
Powiem szczerze ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony efektem, jest lepszy niż oczekiwałem. Cieżko to opisac ale teraz czuje ze to wszystko jest sztywne ale nie z kamienia tylko bardzo dobrze tlumione. Zwłaszcza ze w innych Toyotach miałem dokladnie ten sam efekt hustania.
Osobiscie jestem dosyc mocno wyczulony na takie szarpania wiec jestem mega zadowolony. Jeszcze wymienie poduszki silnika bo ponad 10 letnia guma ma prawo sie zużyć mimo tego ze nie jest zerwana.

- szarpania (mam na mysli hustanie) auta przy zmianie biegów, zwlaszcza na niskich biegach. Nie ma potrzeby, delikatnego odpuszczania sprzegła zeby nie szarpało.
Identycznie miałem w Corolli E12 i mysłaem ze Toyota tak ma a tutaj takie mile zaskocznie

- analogicznie odpuszczenie gazu przy wysokich obrotach na niskich biegach, wszystko jest bardzo dobrze tlumione.
Powiem szczerze ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony efektem, jest lepszy niż oczekiwałem. Cieżko to opisac ale teraz czuje ze to wszystko jest sztywne ale nie z kamienia tylko bardzo dobrze tlumione. Zwłaszcza ze w innych Toyotach miałem dokladnie ten sam efekt hustania.
Osobiscie jestem dosyc mocno wyczulony na takie szarpania wiec jestem mega zadowolony. Jeszcze wymienie poduszki silnika bo ponad 10 letnia guma ma prawo sie zużyć mimo tego ze nie jest zerwana.

-
- Lex user
- Model Lexusa: is
To ja też wymieniam. 

- irongrzes
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Ja u siebie wymieniłem skrzynie i sprzęgiełko i jest teraz 
Ale o poduszce nie pomyślałem bo szarpie dalej chociaż odrobine mniej. Myślałem że to wina skrzyni albo sprzęgła ale jednak widocznie nie

Ale o poduszce nie pomyślałem bo szarpie dalej chociaż odrobine mniej. Myślałem że to wina skrzyni albo sprzęgła ale jednak widocznie nie
-
- Lex user
Wibracje lewarka ustaly po wymianie skrzyni ?
A jak z silnikiem nie drży ?
A jak z silnikiem nie drży ?
- irongrzes
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Lewarkiem buja dalej coś pewnie niesie od silnika. Z silnikiem nie miałem problemów
-
- Lex user
Witam
auto wróciło ze sprawdzenia luzów zaworowych i jest jak z fabryki. Jedyny pozytywa zabiegu to wymiana uszczelki pod pokrywą i swiecami (rozpadly sie po zdjeciu).
Jak telepalo tak telpie.
Czyli zostaja albo te chole*** cewki ewentualnie wtryskiwacza. Ale caly czas sklaniam sie w kierunku cewek.
auto wróciło ze sprawdzenia luzów zaworowych i jest jak z fabryki. Jedyny pozytywa zabiegu to wymiana uszczelki pod pokrywą i swiecami (rozpadly sie po zdjeciu).
Jak telepalo tak telpie.
Czyli zostaja albo te chole*** cewki ewentualnie wtryskiwacza. Ale caly czas sklaniam sie w kierunku cewek.
- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
Mogę polecić cewki Bremi u mnie 2 lata na gazie jadą i nic się nie dzieje gdzie Mobiletrony padły po miesiącu.Cena około 170 zł
-
- Lex user
A możesz napisać kilka słów na czym polega wymiana? Na razie nie udało mi się znaleźć żadnych materiałów na ten temat w google.mikekot wrote:200 zł poduszka skrzyni z rabatem w zaprzyjaznionym ASO z forum
Wymiana we Wrocławiu ciezko powiedziec bo robilem cale zawieszenie przód i kilka inny rzeczy a nie mam dokladniej rozpiski co za ile. Ale podejrzewam ze max 100zł bo nie jest to trudne jezeli ktos ma kanał to sam wymieni bez problemu
Dodam tylko ze na mojej strej poduszce nie było sladów uszkodzenia/zerwania. A odczucie po wymianie bardzoooo pozytywne - koszt tez nie jest duzy.
Dzięki,
r.
-
- Lex user
Szarpanie na 1 i 2 przy dodawaniu lub puszczaniu gazu ( jazda w korku) ale zdarza sie też przy zapięciu 6. Miałeś może takie objawy i wymiana poduszki / poduszek skrzyni załatwiła sprawe ? Prawda to że są dwie poduszki skrzyni?