Witam
Tak jak Thorgal1 napisał fotele nieziemskie, po blisko 3 godzina jazdy tam i z powrotem czułem sie jak bym takowej podroży nie odbyl. Czyli jednak komfort jest czuć ze lexus maczał palce w tym aucie jeżeli można tak powiedzieć. Co mnie zaskoczyło to przy bardzo"grudkowej" nawierzchni asfaltowej dziwek z opon wbija sie do kabiny koszmarnie, za to dźwięk od pędu powietrza czy tez lusterek już nie ( dodam ze padał również deszcz i tutaj również jakoś głośno z tego powodu nie było)
Audio - wersja sport - radio pioniera w bardzo ubogim wyglądzie zewnętrznym do tego 10 głośników, no cóż kolejny raz Mark Levinson z gs 3gr wygrywa zdecydowanie no ale to chyba nie jest zaskoczenie . Jeżeli ktoś lubi SUV to może byc to dla niego fajne rozwiązanie.
Napęd awd potrafił sie dołączyć kilka razy, auto zdecydowanie nie przechyla sie przy prędkościach dozwolonych +20

(w normalnej opcji zawieszenia!) Niestety ponoć ze względu na masę pojazdu EV mode za często nie działa sam ! Za to często widziałem iz niby auto jechało na samej elektryce ale motor i tak chodził na biegu jałowym tzn cos 1000 obr. to wydało mi sie dość dziwne , wyglądało jak by czekał czy zejdę poniżej 80km/h , powyżej owej 80 tego reglanie napędzał koła. Średnie spalania z 325 km to 7.5 ltr komputer oraz paragon
Co do RX 405h nie udało nam sie znalesc używanego auta do jazdy testowej za to sprawdziwszy RX350 który zona odrzuciła ze względu na wielkość. Zatem reasumując Nx 300H odpada za brak komfortu zawieszenia oraz słabe osiągi w trybie normal (uwaga małżonki) Auto ma dużo również innych zalet i widać ze jest popularny na drodze.
Wygląda na to ze tak o to sie skończy nasza krótki spoktanie z NX / RX wracamy do sedanów i tutaj bedziemy psrawdzac RC oraz GS ..... a moze nawet mercedesa CLA shooting brake ale o tym w innym poście.
pozdrawiam
zender.