Witam,
Chcialem sie podpytac czy u was tez tak slabo z szyba czolowa. Mam IS'a 2008r 190tys przbiegu i przednia szyba wyglada naprawde slabo - cala w mikro dziurkach. Bardzo mnie to drazni. Czy ktos ktos mial doswiadczenie z wymiana? - posiada czujnik dezczu i podgrzewanie wycieraczek. Jak to wychodzi cenowo? Zastanawialem sie czy nie daloby rade pociagnac to jakos z AC.
Pozdrawiam,
Przemek
szyba czolowa w naszych IS'ach
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 220d
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: szyba czolowa w naszych IS'ach
Jak masz pakiet szyby to przeczytaj dokładnie do jakiej kasy on jest. Ja miałem porysowaną szybę i zrobiłem z ubezpieczenia PZU szyby. Jedynie musisz pamiętać że dostaniesz szybę w zależności z jaką firmą ubezpieczalnia ma podpisaną umowę. Ja w bmw dostałem nordglass i jakościowo nawet spoko. Jeśli koszt przekroczy to co masz w umowie to będziesz musiał dopłacić.
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Jak wymieniałem w swoim to miał ok 170kkm przebiegu. Ale niestety szybka jazda autostradowa zbiera żniwo.
Zorientuj się czy jest dostępny zamiennik. Do mojego nie było, a ubezpieczenie szyb miałem do 3k. Musiałem dopłacić 1.5k do oryginału.
Zorientuj się czy jest dostępny zamiennik. Do mojego nie było, a ubezpieczenie szyb miałem do 3k. Musiałem dopłacić 1.5k do oryginału.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 350
Wszystko fajnie tylko dlaczego pytanie o szybie czołowej znajduje się w dziale o silnikach wysokoprężnych?