Mam parę pytań dotyczących przeróbki wydechu końcowego w swoim klekocie. Chcę to zrobić na na wzór benzynowego odpowiednika z is250 czyli na dwie strony. Chodzi mi głównie o efekt wizualny, bo dźwięk to wiadomo diesel Mam w związku z tym parę pytań, czy ktoś z forum dłubał tak klekota ? Jaka jest średnica rury ? Chcę zapodać jakieś zwykłe przelotowe końcowe puchy coś w tym stylu
Może ktoś mi podać jakieś wymiary długości i średnicę samej końcówki wydechu ?
Robiłem w poprzednim aucie hondzie accord przeróbkę ale całego wydechu długości nie pamietam jakie były ale wejdź na stronę SKYTUNE śmiało możesz zadzwonić kolesie bardzo pomocni w temacie . Co do Lexa ceny już sie dowiadywałem jeżeli chodzi u nich to koszt podwójny po dwóch str to 820€,pojedynczy po dwóch stronach 730€ i pojedynczy strona jedna 410€. Tak wyglada cenowo u nich. Na stronie masz tez zdjecia IS klekota po zrobieniu.
Dowiedz sie rownież jak wyglada sprawa przeglądu w PL,bo np w beneluxie taka przeróbka wydechu musi mieć homologację i certyfikat bo inaczej auto nie przejdzie przeglądu.
Póki cebulandia to dziki kraj to nie ma się co martwić z takimi rzeczami. Kumpel ma free flow i nawet zadymienia na sprawdzali. Ja zresztą też ostatnio robiłem i wszystko git, a auto mam już dłubnięte Dzisiaj doszedł dyfuzor na tył także jak czas pozwoli to będę lepił, a potem dam komuś żeby dalej lepił tłumiki. Ja chcę puste puchy na końcowych bez żadnych udziwnień to tylko diesel z drobnym +
Kiedyś jak pracowałem na stacji to chłopaki sprawdzali zadymienie tylko "sztrucli". Z bardzo prostej przyczyny, nie każda stacja ma dobrą wentylację. A nikt nie jest na tyle głupi żeby wdychać spaliny diesla przy każdym przeglądzie