Kilometrówka albo... Koniec leasingu na auta osobowe ?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS
Re: Kilometrówka albo... Koniec leasingu na auta osobowe ?
Masz rację, tyle, że trzeba dążyć do ideału. Okazuje się, że w historii świata wszystko już było. Tyle, że rządzący współcześnie wymyślili sobie Nowy Porządek. I to jest właśnie utopia. Skończy się wielkim buuummm i zaczniemy wszystko od nowa 

Pozdrawiam
JanB
JanB
Sprawdź dokładnie zanim coś napiszesz. Cały kapitał 4F powstał dzięki sprzedaży przez TESCO, Carrefour i Auchan a szyje w Chinach, jak każdy. Kupię, jak osiągną jakość Mammuta.[/quote]Najarany_szaman wrote:[ by taki dzieciak co gra w piłkę wolał pójść do sklepu 4F kupić koszulkę bo wie ze jest Polakiem i trzeba wspierać Polskę
Czy Ty starasz się zrozumieć to co sam napiszesz ? Chcesz wprowadzić nakaz pracy? Wiesz czym to się skończy? Wyłącznie tym, że nasze dzieci pojadą studiować za granicę.Najarany_szaman wrote: wg w Kwestii nauczania to ja mam też swoj pogłąd na temat studiów , moim zdaniem student powinien mieć wybór czy chce iść na studia płatne czy bezpłatne, jeżeli wybierze wariant bezpłatny to musi podpisać klauzulę ze będzie pracował np 5 lat w kraju po skończeniu studiów.
Teraz lekarz w trakcie specjalizacji (rezydent) dostaje na rękę ok 2300 zł. I tak do 30 roku życia. I W tym czasie kierowca TIR albo glazurnik stawia już dom i kształci dzieci. I dlatego ucieka z kraju. Bo za najwyższej miary odpowiedzialność dostaje grosze i jeszcze wszyscy mu ubliżają. Dlatego lekarze wyjeżdżają i będą to robić nadal.
Ponadto, jak to piszesz ma pracować w kraju. Przepraszam u kogo? W jakim szpitalu? Klinicznym, samorządowym czy prywatnej klinice należącej do saudyjskiego szejka? A inżynier, który ukończy studia i nie będzie mógł znaleźć pracy, zgodnej z kierunkiem wykształcenia? A nauczyciel, któremu zrobią koleją reformę ma odpracować studia jako sprzątaczka?
Przypomnę Ci może, bo wygląda na to że nie pamiętasz. Taki nakaz pracy już był za komuny. I jeszcze coś. Za studia dzieci zapłacili ich rodzice - swoimi podatkami. Nikt im niczego nie darował.
Przepraszam ale wszystko co piszesz to wyłącznie myślenie życzeniowe. Mogę zrozumieć, że nie masz stosownej wiedzy. Może nie masz czasu na czytanie albo jesteś przekonany, że otaczający Cię ludzie to wybitne autorytety. Wszystko co piszesz, było już w gazetach za Gomułki i Gierka. O lekarzach, inżynierach, prywaciarzach, spekulantach i badylarzach. Brakuje tylko zakazu sprzedawania drożej, tego co wcześniej kupiło się za niższa kwotę. Wszędzie były kontrole chyba, że znałeś jakiegoś "prezesa" i dostawałeś parasol.
Na znajomość historii Polski i świata, chętnie się z Tobą policytuję i to bez podłączonego do sieci komputera. Moi przedwojenni nauczyciele nie przewidywali internetu. A miałem tylko 1h historii tygodniowo w technikum i to tylko do III klasy. Nie ilość godzin o tym decyduje tylko jakość nauczycieli. Zdaje się, że Ty chcesz osiągnąć tą jakość przez przymus pracy.
Jest mi bardzo przykro widząc kiedy widzę takie pomysły. To świadczy o tym, w jak głębokiej d... jesteśmy.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
a możesz mi wskazać gdzie Ci ubliżałem? Tak tylko chciałbym wiedzieć. Dalszej dyskusji nie ma sensu ciągnąc bo widzę że mądrości z FB idą.zender wrote:carsik wrote: No i klasyka, stek nonsensów. Dla Twojej informacji wiem co to jest kredyt we franku, posiadam takowy i nie widzę w tym nic zdrożnego, złego i nie czuje się poszkodowany przez bank. Brałbym go ponownie biorąc pod uwagę ówczesne realia i wiedząc to co dzisiaj po latach spłacania. Jestem znacznie do przodu w stosunku do złotówek. A już pisanie, że pracownik podpisał za kogoś umowę kredytową jest piramidalną bzdurą. Nie dziwię się że jest tylu wyborców pisu jak czytam takie absurdy. Dla Twojej informacji, bank nie jest instytucją charytatywną i działa dla zysku, jak osiąga zysk z działalności płaci od tego podatek, proste i klarowne.Ja nie ublizam Tobie tak ze nie rob tego wzgledem mnie. Kredyt to tylko przyklad podobnie dzialaja inne firmy, forum lexusa to nie miejsce na takie rozmowy, kazda opcja polityczna dobrze o tym wie co wyzje napisalem tak ze nie ma sesnu aby donosil na rodzine do prokuratury. Rozumie ze I tak nie wierzysz w to co napisalem mozesz na wlasnym przykladzie sie przekonac odwiedz FB wpisz stop bankowmu bezprawiu I pogadaj sobie tamtymi ludzi to na wlasnym skorze sie dowiesz wtedy moze uwierzszy mowie na wlasnej bo piszesz ze masz kredyt. To tyle jako dobry czlowiek dalem ci kierunke co z nim zrobisz twoja sprawa Ja sobie nie mam nic do zarzucenia . Milego dnia
.
zender
ps sory za ortografie
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- zender
- Lex user
- Model Lexusa: RC300h
carsik wrote:a możesz mi wskazać gdzie Ci ubliżałem? Tak tylko chciałbym wiedzieć. Dalszej dyskusji nie ma sensu ciągnąc bo widzę że mądrości z FB idą.zender wrote:carsik wrote: No i klasyka, stek nonsensów. Dla Twojej informacji wiem co to jest kredyt we franku, posiadam takowy i nie widzę w tym nic zdrożnego, złego i nie czuje się poszkodowany przez bank. Brałbym go ponownie biorąc pod uwagę ówczesne realia i wiedząc to co dzisiaj po latach spłacania. Jestem znacznie do przodu w stosunku do złotówek. A już pisanie, że pracownik podpisał za kogoś umowę kredytową jest piramidalną bzdurą. Nie dziwię się że jest tylu wyborców pisu jak czytam takie absurdy. Dla Twojej informacji, bank nie jest instytucją charytatywną i działa dla zysku, jak osiąga zysk z działalności płaci od tego podatek, proste i klarowne.Ja nie ublizam Tobie tak ze nie rob tego wzgledem mnie. Kredyt to tylko przyklad podobnie dzialaja inne firmy, forum lexusa to nie miejsce na takie rozmowy, kazda opcja polityczna dobrze o tym wie co wyzje napisalem tak ze nie ma sesnu aby donosil na rodzine do prokuratury. Rozumie ze I tak nie wierzysz w to co napisalem mozesz na wlasnym przykladzie sie przekonac odwiedz FB wpisz stop bankowmu bezprawiu I pogadaj sobie tamtymi ludzi to na wlasnym skorze sie dowiesz wtedy moze uwierzszy mowie na wlasnej bo piszesz ze masz kredyt. To tyle jako dobry czlowiek dalem ci kierunke co z nim zrobisz twoja sprawa Ja sobie nie mam nic do zarzucenia . Milego dnia
.
zender
ps sory za ortografie
daj Pan spokoj lepiej o auta porozmawiac. zender
Zmieniam zdanie. Niech godzin historii będzie nawet 3 razy więcej. Wszystko jest lepsze od śledzenia Wikipedii.Najarany_szaman wrote: kwestia 4F
pl.wikipedia.org/wiki/4F
"W decyzjach produkcyjnych kierujemy się technologią, którą dana firma może nam dostarczyć. Zaawansowanych materiałów szukamy na specjalistycznych targach, np. Performance w Monachium. Sprowadzamy z Francji, Włoch, Portugalii, Hiszpanii, ale też Azji, np. Tajwanu, który wyspecjalizował się w materiałach funkcjonalnych. Często odwiedzamy dostawców, sprawdzamy sposób wytwarzania, jeśli ktoś przekonuje, że ma materiał o membranie 20 tys., potwierdzamy w laboratorium, bo na oko nie ocenisz. Część produkcji robimy w Polsce, część - w Europie, część zlecamy Chinom." - Ranita Sobańska, dyrektor kreatywna marki 4F
Taki nasz paradoks. Ci, którzy teraz krzyczą precz z komuną sami ją zaprowadzają i są świecie przekonani, że nie są ignorantami.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Sprawa rzekomej likwidacji lub ograniczenia kosztów dot. samochodów wydaje się być już nieaktualna. Albo ktoś wypuścił to specjalnie mając na myśli późniejsze wycofanie się (ufff jak dobrze że nam to darowali) albo po była jakaś świnia i wewnętrzna rozgrywka w ministerstwie. W każdym razie już się z tego wycofali zanim przedłożyli cokolwiek oficjalnie. Leasing był jest i będzie, nie ma co się bać. Pracuję w tej branży ponad 20 lat, możecie mi wierzyć wiem co w tej chwili piszę.
Wielbiciel Motoryzacji, Włoch, Fotografii. Zawodowo doradca leasingowy. Leasing "https://obliczleasing.pl
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
Najarany_szaman wrote:Nie nie prowadziłem, ale wiem ze spalił bym się ze wstydu robiąc kolejkę za fakturę na płyn do spryskiwaczy czy kawęKafecz wrote:Najarany_szaman wrote:Stary jezdzisz LS-em a bierzesz fakture na płyn do spryskiwaczy ;p
Prowadziles kiedys działalnosc gospodarcza?
Bogatym nie jest ten kto dużo zarabia, lecz ten kto umie oszczędzać. To żaden wstyd. Takich duperelnych kosztów w miesiacu moze zebrac CI sie kilka tysiecy.
- kliMati
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
Do tej fajnej dyskusji dorzucę tylko, że jeśli Panowie rozważycie pojazd, którego właścicielem jest spółka kapitałowa (S.A. sp. z o.o. lub pseudo kapitałowa sp. z o.o. S.K.A.) to opodatkowanie jest znacznie wyższe. Płyn do spryskiwaczy za 20 PLN opłacony z kieszeni Prezesa kosztuje spółkę nawet 31 PLN (wysoki PIT i CIT), a ten sam płyn kupiony na fakturę stanowi koszt dla spółki w wysokości 18 PLN. Koszt, który o niecałe 3 PLN obniża ewentualny podatek od zysku. To oczywiście tak z grubsza. Na deser jeszcze mały fakt o pełnej księgowości (wymóg w spółkach kapitałowych, obowiązek w pozostałych działalnościach po przekroczeniu pewnych obrotów) - jeśli chcesz wydać pieniądze firmowe, które nie stanowią kosztu, to musisz to udokumentować fakturą lub rachunkiem, bez papieru płacisz z własnej kieszeni, tak jak inni nieprowadzący działalności.Kafecz wrote:Najarany_szaman wrote:Nie nie prowadziłem, ale wiem ze spalił bym się ze wstydu robiąc kolejkę za fakturę na płyn do spryskiwaczy czy kawęKafecz wrote:
Prowadziles kiedys działalnosc gospodarcza?
Bogatym nie jest ten kto dużo zarabia, lecz ten kto umie oszczędzać. To żaden wstyd. Takich duperelnych kosztów w miesiacu moze zebrac CI sie kilka tysiecy.
Podobnie jak wielu forumowiczów polecam wszystkim poprowadzenie DG, osobiście polecam przez co najmniej 3-4 lata celem zrozumienia tematu i wyzbycia się zawiści w stosunku do tych prowadzących DG. Skoro to takie łatwe i same z tego profity, to czemu wszyscy w tym kraju nie prowadzą działalności przy okazji "rozbijając się" najnowszymi modelami Lexusa kupionymi na firmę?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Żadnej więcej działalności w tym posranym kraju. Po za tym nie życz nikomu co Tobie nie miłe, chcesz mieć czyjeś życie na sumieniu ?
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Jesteś w takim razie głupi podwójnie jeśli tak uważasz, albo jesteś urzędnikiem państwowym ... Jakie to ma znaczenie, czy ktoś bierze fakturę na płyn do spryskiwaczy czy nie ... ?? Potrzebna mu to bierze i tyle ... Co jest złego w prowadzeniu własnej działalności ?? Bardzo dobrze, chyba że wolisz płacić na niego w socjalu kupując płyn do swojego samochodu.Najarany_szaman wrote:Nie muszę
Podobnie jak wielu forumowiczów polecam wszystkim poprowadzenie DG, osobiście polecam przez co najmniej 3-4 lata celem zrozumienia tematu i wyzbycia się zawiści w stosunku do tych prowadzących DG. Skoro to takie łatwe i same z tego profity, to czemu wszyscy w tym kraju nie prowadzą działalności przy okazji "rozbijając się" najnowszymi modelami Lexusa kupionymi na firmę?
Bo mi styka na etacie
o nic nie muszę się martwić, również rozbijam się lexem, i smieje się z tych co robią kolejkę o fakturę na płyn do spr. czy długopis czy kretki w empiku![]()
to mój ostatni post w tym drzewie, nudzi mnie już ta dyskusja.
Pozdrawiam
Będąc na etacie płacisz podatku 40% od każdego PLN jaki zarabiasz. Jak kupujesz cokolwiek płacisz dodatkowe 23%.
Gardzę takimi ludźmi, którzy gardzą innymi.
Pozdrawiam
Link
How far We can go ...