Felgi GS430 MK III
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: Felgi GS430 MK III
Tak mi sie zdaje, ze przy tych dystansach nawet po obnizeniu bedziesz musial rolowac albo ciac nadkola. Ja przy setupie 215/45/17 i felgach 8" z et 35(auto obnizone o ok 40mm bodajze) mam minimalna szczeline miedzy oponami a rantami blotnikow z tylu, z przodu niewiele lepiej. Wg willtheyfit.com Twoje felgi maja miec ok 6,3mm ranty bardziej do zewnatrz, wiec rant felgi moze sie opierac o rant blotnika przy pracy zawieszenia.
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Ale tu nie jest problem et tylko modelu konkretnej felgi która ramionami ociera o zacisk... jest to rzadki przypadek ale możliwy do realizacji
Zresztą też tak miałem gdzie dwie identyczne parametrami cyferkowymi felgi i jedna z nich nie pasowała a druga pasowała na to samą stronę w tym samym aucie.

Zresztą też tak miałem gdzie dwie identyczne parametrami cyferkowymi felgi i jedna z nich nie pasowała a druga pasowała na to samą stronę w tym samym aucie.
- DawGad
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
Troche sie bpogubilemn nie wiem czy dystans 15mm bedzie w koncu dobry. Musze pomierzyc lub przymierzyc ten dystans 15mm... nie wiem czy sie schowa jak bedzie wystawac 6mm? Oponki juz mam 235/35

- DawGad
- Lex Driver
Felgi GS430 MK III
Dobra, sprawa się troszkę wyklarowala... po założeniu 12mm dystansów felga nie ociera o przedni zacisk ale delikatnie wystaje, jednak jak samochód siądzie to się trochę schowa i powinno być OK.
Nie chce zakładać nowego wątku, proszę o pomoc w doborze szpilek. Chodzi mi o dokładne wymiary szpilek do GS MK3, jak ktoś z forum posiada proszę o wklejenie zdjęcia z wymiarami, muszę zakupić komplet szpilek... Napiszcie jak wyglada sprawa z wymiana szpilek, czy jest dużo zabawy i czy muszę demontować piastę ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie chce zakładać nowego wątku, proszę o pomoc w doborze szpilek. Chodzi mi o dokładne wymiary szpilek do GS MK3, jak ktoś z forum posiada proszę o wklejenie zdjęcia z wymiarami, muszę zakupić komplet szpilek... Napiszcie jak wyglada sprawa z wymiana szpilek, czy jest dużo zabawy i czy muszę demontować piastę ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
- DawGad
- Lex Driver
Re:
Nie szukałem, mam niedaleko sienie firme ktora dorobi mi 12mm dystanse za 50pln od sztuki, szpilka 70mm kosztuje u nich 9pln tylko musze miec rozmiar lub szpilke na przymiarke wieloklinu. Są to standardowe ceny i nie bede musial placic przesyłki, stąd pytanie o wymiary szpilek.legato97 wrote:Nie znalazles zestawu z dobranymi juz?