Witam!
Czy orientuje się ktoś, jaka jest cena kluczyka do IS 300 I gen.? Mnie przesłano informację z ASO, że koszt kluczyka ze zdalnym sterowaniem to - bagatela - 1457 zł brutto + koszt zaprogramowania 250 zł brutto. Wydaje mi się że kiedyś ten kluczyk był tańszy. Czy ktoś to potwierdzi?
Cena kluczyka?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
- Oliwier
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430
Re: Cena kluczyka?
Masz na myśli że był tańszy w ASO ? W czasie się nie cofniemy
Nie sądzę żeby ktoś podawał w ASO większa cenę niż jest w rzeczywistości , kojarzę że nasz partner ASO Lexus Puławska wyceniał już kluczyki , i była to taka cena
Poza tym niestety polityka Toyoty w europie jest jaka jest , mnóstwo rzeczy nie jest już oferowane do IS-ów , pewnie innych starszych modeli też to się tyczy. Natomiast jako ciekawostkę powiem że pisałem z Japońskim serwisem i była każda część o którą pytałem
No tylko potem te wysyłki i opłaty w pl robią cenę jeszcze trudniejszą do przełknięcia 

https://www.facebook.com/JZS147pl
- margolll
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sport
Ja swego czasu jak bylem zapytac w ASO Toyota w Bielsku to tez mi wyliczyli ze jest to koszt w granicach ok 1500zł takze cie nie kreca bo tyle to u nich kosztuje. Za te pieniadze nie warto
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Jeśli ktoś jest mądra głowa, to bez problemu dorobi sobie kluczyk za 150 zł góra.
- darek007
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Na allegro dostaniesz kluczyk, nawet z otwieranym grotem za około 50 zł. W połowie roku gość za dorobienie krzyczał kolejne 50 zł. wiec w 100 może 150 zł jesteś w stenie sie zamknąć. Bebechy przekładasz ze starego klucza, a grot zrobi specjalista.
-
- Lex user
Nie trzeba się rzecz jasna cofać w czasie. Wystarczy, że w innym ASO podali inną cenę.Oliwier wrote:Masz na myśli że był tańszy w ASO ? W czasie się nie cofniemyNie sądzę żeby ktoś podawał w ASO większa cenę niż jest w rzeczywistości , kojarzę że nasz partner ASO Lexus Puławska wyceniał już kluczyki , i była to taka cena
Poza tym niestety polityka Toyoty w europie jest jaka jest , mnóstwo rzeczy nie jest już oferowane do IS-ów , pewnie innych starszych modeli też to się tyczy. Natomiast jako ciekawostkę powiem że pisałem z Japońskim serwisem i była każda część o którą pytałem
No tylko potem te wysyłki i opłaty w pl robią cenę jeszcze trudniejszą do przełknięcia
Wiem, że ceny za części się zmieniają, i to znacząco. Na przykład kiedyś interesowałem się gałką zmiany biegów. W ASO kosztowała wówczas ~ 700 zł, a "za jakiś czas" kupiłem ją w tym samym miejscu za około dwa razy mniej.
-
- Lex user
Ja akurat nie potrzebuję nowego grota, tylko nowej obudowy. Podróbki mnie brzydzą, więc na pewno nie kupię. Wychodzi na to, że na Ebay-u są tańsze.darek007 wrote:Na allegro dostaniesz kluczyk, nawet z otwieranym grotem za około 50 zł. W połowie roku gość za dorobienie krzyczał kolejne 50 zł. wiec w 100 może 150 zł jesteś w stenie sie zamknąć. Bebechy przekładasz ze starego klucza, a grot zrobi specjalista.
- Oliwier
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430
Popieramraffi80 wrote: (...) Podróbki mnie brzydzą, więc na pewno nie kupię. (...).

https://www.facebook.com/JZS147pl
-
- Lex user
http://www.ebay.pl/itm/LEXUS-OEM-FACTOR ... SwiCRUbMbJ
Na tej aukcji kluczyk jest bez elektroniki, ale pytanie, czy jest to obudowa do zdalnego sterowania?
Na tej aukcji kluczyk jest bez elektroniki, ale pytanie, czy jest to obudowa do zdalnego sterowania?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Ja kupowałem tutaj. http://kluczyki.otwarte24.pl/Lexus Super wykonanie, wygląda jak oryginał. Mogę ci cyknąć fotkę jak chcesz.