[IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: [IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE
Możemy pomyśleć o wypożyczeniu RL-a i ustawimy się na próby 

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS430
Jak tylko zmienię opony, bardzo chętnie pomierzę go profesjonalnym sprzętem
A więc jeszcze jakieś 2 tyg. 18 stycznia montuję LPG. Do tej pory nie będzie już tych opon, bo się skończą, więc po tym terminie bardzo chętnie pomierzymy. Jak by to wyglądało? Ja przyjade do Ciebie, Ty do mnie, czy jak?
Check się świeci odkąd skrzynia przeszła w tryb awaryjny/snow. Po podłączeniu kompa wywala błąd związany ze skrzynią biegów. Usunięcie go nie wystarcza, zaraz wskakuje na nowo...

Check się świeci odkąd skrzynia przeszła w tryb awaryjny/snow. Po podłączeniu kompa wywala błąd związany ze skrzynią biegów. Usunięcie go nie wystarcza, zaraz wskakuje na nowo...
Jeżeli masz pytania ws IS430 to pisz bezpośrednio na 512 424 819, bo na forum bywam niestety rzadko.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Jutro dowiem się czy temat wypożyczenia jest aktualny. Mój brat gdzieś zdobywał RLa i kosztowało to grosze. Co do umówienia się to często spotykamy się nocką w Wawie w takim jednym miejscuRonald wrote:Jak tylko zmienię opony, bardzo chętnie pomierzę go profesjonalnym sprzętemA więc jeszcze jakieś 2 tyg. 18 stycznia montuję LPG. Do tej pory nie będzie już tych opon, bo się skończą, więc po tym terminie bardzo chętnie pomierzymy. Jak by to wyglądało? Ja przyjade do Ciebie, Ty do mnie, czy jak?
.

I sprawdzamy...

Oczywiście przydałaby się pogoda albo przynajmniej suchy asfalt...
Co do terminów to pod koniec stycznia mam umówione spa podwozia i to takie kompleksowe więc sądzę że chwile mi się zejdzie. Ale później ewentualnie wcześniej jestem chętny.
Możemy zgadać się na PW.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Moge podpytac waldka czy nie chcialby zmierzyc paru aut, tylko na pw bym prosil o info jakie auta 

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
jest tryb awaryjny bo coś się w skrzyni dzieje. Odczytać błąd, zlikwidować problem i wszystko wróci do normy.Ronald wrote:Jak tylko zmienię opony, bardzo chętnie pomierzę go profesjonalnym sprzętemA więc jeszcze jakieś 2 tyg. 18 stycznia montuję LPG. Do tej pory nie będzie już tych opon, bo się skończą, więc po tym terminie bardzo chętnie pomierzymy. Jak by to wyglądało? Ja przyjade do Ciebie, Ty do mnie, czy jak?
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Specjalnie dziś spojrzałem i u mnie między 1500 a 1600 obrotówRonald wrote:Przy 100 km/h mam obroty na poziomie ~1900 rpm.
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- luka1994sz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 400
Wie ktoś może jakie jest przełożenie automatycznej skrzyni od 1uz lub 3uz na ostatnim biegu?
-
- Lex user
Której konkretnie, bo były co najmniej 3 takie skrzynie...
Lexus ma się dobrze! Właśnie jest na "zakładaniu łopatek"
Lexus ma się dobrze! Właśnie jest na "zakładaniu łopatek"

Jeżeli masz pytania ws IS430 to pisz bezpośrednio na 512 424 819, bo na forum bywam niestety rzadko.
- Seb-GS430
- Lex user
- Model Lexusa: GS430 V8
Bardzo ciekawy temat i gratuluję za razem pomysłu oraz efektów!
Mam nadzieję, że kiedyś będzie okazja i uda się zobaczyć IS430 na żywo..
P.S. 10 stycznia też bączkowałem pod stadionem - ale wypożyczonym Megane 1.5 dci - na ręcznym..

Mam nadzieję, że kiedyś będzie okazja i uda się zobaczyć IS430 na żywo..

P.S. 10 stycznia też bączkowałem pod stadionem - ale wypożyczonym Megane 1.5 dci - na ręcznym..

Audiofil V8..

-
- Lex user
Cześć, czołem Wszystkim!
Po długiej przerwie postanowiłem napisać coś, gdyż na moment ostatniego postu - proekt dalej nie był w 100% ukończony. Na dziś, wciąż nie jest, ale oceniam to na jakieś 98%. Co nowego?
- NARESZCIE pojawiły się łopatki przy kierownicy. Choć nie są to łopatki, tylko przyciski, od kierownicy z lexusa IS300, w automacie. Jak to się spisuje? Nareszcie mam władzę nad biegami. Tu pytanie do innych posiadaczy tej skrzyni biegów: czy u Was również po ręczny wrzuceniu powiedzmy 5 biegu przy odpowiedniej prędkości, po wciśnięciu gazu do końca - skrzynia redukuje sama bieg na niższy/niższe? W górę trzyma na odcięciu i nie wrzuci następnego biegu, ale w dół redukuje samo, pomimo trybu manual
Niby nie jest to jakieś szczególnie uciążliwe, ale miałem nadzieję, że samochód stanie się troszkę bezpieczniejszy. 120 km/h na autostradzie, siostra za kierownicą, ręcznie wbity 6 bieg, gaz w podłodze, redukcja na 3kę i auto staje bokiem :/ W ogóle jest to już druga skrzynia biegów, gdyż poprzednia miała wyciek oleju, przez co się zatarła. Pech, wielka szkoda. 2500 zł lżej.
- Lex dostał nowe felgi od IS300, te pięcioramienne + nowe letnie opony na deszcz. Niebawem po ich założeniu porobię jakieś zdjęcia i... nowe pomiary
- ponieważ awaria skrzyni unieruchomiła pojazd na miesiąc, wciąż nie zamontowałem instalcji LPG. Będzie montowana 27 lutego. Niebawem przekonamy się ile pali gazu, bo póki co Pb w mieście poniżej 19 nie schodzi
- jesteśmy coraz bliżej, aby zaprogramować przycisk SNOW, do trybu SNOW
Tu pojawia się wielka prośba! Posiadasz 3UZFE + skrzybia AT 6 biegowa, a do tego jesteś z Warszawy? Czy mógłbyś się ze mną spotkać? Potrzebujemy "zgrać" z Twojego softu odpowiednie dane dotyczące tego trybu. Nie możemy tego zrobić obecnie, gdyż nasz komp ma nieoryginalny soft. To samo tyczy się tempomatu, potrzebujemy skądś zgrać oprogramowanie... Jeżeli znasz kogoś, kto ma taki samochód, daj mi proszę o tym znać, sam się do niego odezwę - sprawa jest ważna - możesz bardzo pomóc!
Dzięki łopatkom przy kierownicy, samochód zmienił się w prawdziwy driftowóz! Chętnie zrywa, leci bokiem, a dzięki podobnej masie - wciąż idealnie prowadzi się w poślizgu! Dla wszytskich, którzy myśleli o takim SWAP'ie jak ten, z myślą o lataniu bokiem - TAK TO NAPRAWDĘ WARTO ZROBIĆ!!!
Po długiej przerwie postanowiłem napisać coś, gdyż na moment ostatniego postu - proekt dalej nie był w 100% ukończony. Na dziś, wciąż nie jest, ale oceniam to na jakieś 98%. Co nowego?
- NARESZCIE pojawiły się łopatki przy kierownicy. Choć nie są to łopatki, tylko przyciski, od kierownicy z lexusa IS300, w automacie. Jak to się spisuje? Nareszcie mam władzę nad biegami. Tu pytanie do innych posiadaczy tej skrzyni biegów: czy u Was również po ręczny wrzuceniu powiedzmy 5 biegu przy odpowiedniej prędkości, po wciśnięciu gazu do końca - skrzynia redukuje sama bieg na niższy/niższe? W górę trzyma na odcięciu i nie wrzuci następnego biegu, ale w dół redukuje samo, pomimo trybu manual

- Lex dostał nowe felgi od IS300, te pięcioramienne + nowe letnie opony na deszcz. Niebawem po ich założeniu porobię jakieś zdjęcia i... nowe pomiary
- ponieważ awaria skrzyni unieruchomiła pojazd na miesiąc, wciąż nie zamontowałem instalcji LPG. Będzie montowana 27 lutego. Niebawem przekonamy się ile pali gazu, bo póki co Pb w mieście poniżej 19 nie schodzi

- jesteśmy coraz bliżej, aby zaprogramować przycisk SNOW, do trybu SNOW

Dzięki łopatkom przy kierownicy, samochód zmienił się w prawdziwy driftowóz! Chętnie zrywa, leci bokiem, a dzięki podobnej masie - wciąż idealnie prowadzi się w poślizgu! Dla wszytskich, którzy myśleli o takim SWAP'ie jak ten, z myślą o lataniu bokiem - TAK TO NAPRAWDĘ WARTO ZROBIĆ!!!