Czujniki parkowania - jaki zestaw wybrać?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: Czujniki parkowania - jaki zestaw wybrać?
na to piszczenie wstecznego się powszechnie jęczy, ale mnie się przydaje, bo zdarza mi się wrzucić wsteczny na ruszaniu spod świateł czasami 

-
- Lex Driver
szczerze to wole beeper od wyświetlacza czy kamery...kamera tylko bliżej jeszcze niż z czujnikami pozwala podjechać choć jak ma się wprawę to i z czujnikami można bliziutko podjechać do przeszkody...
a dlaczego wole beeper od patrzenia w kamerę czy wyświetlacz? dlatego, że cały czas mogę obserwować otoczenie słysząc jak daleko od przeszkody jestem...sytuację pewnie ratują kamery i widok 360 stopni ale póki co nie mam takowego więc ciężko mi się odnieść na 100%...
a dlaczego wole beeper od patrzenia w kamerę czy wyświetlacz? dlatego, że cały czas mogę obserwować otoczenie słysząc jak daleko od przeszkody jestem...sytuację pewnie ratują kamery i widok 360 stopni ale póki co nie mam takowego więc ciężko mi się odnieść na 100%...
- Ka_Wa
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200/IS 300 SC
Ja mam buzzer z wyświetlaczem podsufitkowym. Jest opcja przyciszenia i wyłączenia buzzera.
Dlaczego zdecydowałem się na opcję z wyświetlaczem? Bo sam buzzer nie wskaże z której strony jest przeszkoda i na którą stronę trzeba zwracać szczególną uwagę przy cofaniu... (mam ograniczone zaufanie do takich urządzeń)
Dlaczego zdecydowałem się na opcję z wyświetlaczem? Bo sam buzzer nie wskaże z której strony jest przeszkoda i na którą stronę trzeba zwracać szczególną uwagę przy cofaniu... (mam ograniczone zaufanie do takich urządzeń)
- Niemen82
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
U ciebie działa a na aukcji jest info że są niekompatybilne z IS 200/300
don't be sad because of people - they will all die
- Damian91
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300 SC
Patent spoglądania w lusterko wsteczne by dojrzeć w nim wyświetlacz zupełnie mnie nie przekonuje
Pozostanę chyba wierny sprawdzoemy z Corolli rozwiązaniu czyli Valeo - tam miałem tylko buzzer, muszę pomyśleć czy wyświetlacz rzeczywiście będzie mi potrzebny.. 

-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
Damian, moim zdaniem wyświetlacz jest zbędny, mam w vito i nawet mnie nie interesuje co tam sobie pokazuje. Zawsze przed wjazdem na miejsce parkingowe spoglądam gdzie się pcham więc mam obraz sytuacji w głowie. Gdybym teraz montował czujniki to wybrałbym sam buzzer.
- Niemen82
- Lex user
Mi ten model się podoba. Fajnie wygląda. Praktycznie identycznie jak fabryczne.muzz wrote:https://sklephadron.pl/czujniki-parkowa ... ex-fm.html
tutaj jest filmik z montażu i zdjęcia i mniej więcej widać jak to wygląda, generalnie na zewnątrz nic nie wystaje...tylko w wywierconej dziurze jest czujnik i jest on zlicowany/na równo ze zderzakiem
ja mam steelmate ale nie pamiętam jaki model...
Zadałem pytanie na sklepie czy są srebrne ale nie ma ( tylko czarne )
Jaki będzie koszt pomalowania tego ustrojstwa ??
don't be sad because of people - they will all die
-
- Lex user
Pytanie nr 1: gdzie umiejscowiony jest ten nasz piszczek od R w manualu ?
Pytanie nr 2: czy taki zestaw czujników parkowania można zmodernizować poprzez podmiane glosniczka oryginalnego do piszczenia na glosniczek piszczenia który piszczy przy R ?
Pytanie nr 2: czy taki zestaw czujników parkowania można zmodernizować poprzez podmiane glosniczka oryginalnego do piszczenia na glosniczek piszczenia który piszczy przy R ?
-
- Nowy lex user
Głośnik jest niestety wlutowany w zegarach, więc nie będzie do taka prosta sprawa typu przecięcie kabelka.
viewtopic.php?f=38&t=6070
viewtopic.php?f=38&t=6070
- luki90
- Lex Driver
No mi też najbardziej się te podobają przez to że wyglądają jak fabryka. Wydaje mi się że malowanie mogło by się zamknąć w kwocie kilkudziesięciu złotych, oczywiście jak malujesz sam z puchy po uprzednim dobraniu lakieruNiemen82 wrote:Mi ten model się podoba. Fajnie wygląda. Praktycznie identycznie jak fabryczne.
Zadałem pytanie na sklepie czy są srebrne ale nie ma ( tylko czarne )
Jaki będzie koszt pomalowania tego ustrojstwa ??

www.facebook.com/kolorowakoszulka