"Check hybrid system" pojawil sie i znikł
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
"Check hybrid system" pojawil sie i znikł
Siemanko. Pojawil mi sie ten komunikat. Podczas jazdy ( predkosc korkowa ). A ze bylem 100 metrow od domu podjechalem i zgasilem silnik. Podczas gaszenia zawibrowal tak jak nigdy dotąd i przeszedl w stan spoczynku. Za kilka minut uruchomilem znowu i wszystko bylo juz w porzadku. Przejechalem sie kawalek i ok. Zadzwonilem do dealera i powiedzieli ze jak nie wyswietla błędu to nic nie moga zrobic. Czy nie jest tak ze ten błąd nawet jak nie widoczny z pozycji kierowcy zostaje w pamieci komputera?
- LEPSI RX
- Lex user
- Model Lexusa: RX300,CT200H,
Re: "Check hybrid system" pojawil sie i znikł
Nie zawsze. Często nie ma śladu w sterownikach.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Kafecz fajnie jakby było jak w bmkach błędy sporadyczne - shadow memory 

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
-
- Nowy lex user
hej, tez tak mialem i okazalo sie ze akumulator ten co zasila silnik spalinowy padl. musze kupoic nowy, tylko ze musi miec dodatkowo czujnik temperatury ten akumulator. jak cos to bede pisal gdyz jestem w trakcie zakupu bateri i wymiany.. aaaa dla pewnosci dobrze jest podlaczyc i zdiagnozowac jaki jest problem i bledy. pozdro
- Adolvo
- Lex user
- Model Lexusa: LS460
wystarczy wyjąć ten czujnik ze starego aku i przykleić do obudowy nowego..jacekuk wrote:hej, tez tak mialem i okazalo sie ze akumulator ten co zasila silnik spalinowy padl. musze kupoic nowy, tylko ze musi miec dodatkowo czujnik temperatury ten akumulator. jak cos to bede pisal gdyz jestem w trakcie zakupu bateri i wymiany.. aaaa dla pewnosci dobrze jest podlaczyc i zdiagnozowac jaki jest problem i bledy. pozdro

-
- Nowy lex user
ja tez mialem problem gdyz padl mi akumulator i kupilem nie orginalny, przepiolem czujnik temperatury i dziala. roznica w cenie orginal z czujnikiem a inny akumulator to masakra. ja kupilem akumulator za 200zł a w salonie Lexus w warszawa koszt 2700zł