Witam,
Mam kolor 1C0 - planuje niedługo robić usunięcie jakichkolwiek ognisk korozji - z powodu że mam butlę LPG w kole mam na brzegach w 4 miejscach 2-3cm ogniska korozji przez zdarty od butli lakier. Jaki kolor farby do wnętrza nalezy użyć aby była bliska oyginałowi? Bagaznik, komora silnika i wnętrze były malowane chyba innym kolorem niż zewnętrzna powłoka.
[IS300] Kolor farby do wnętrza, bagażnika itp
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
- Kuki
- Lex user
Re: [IS300] Kolor farby do wnętrza, bagażnika itp
Cała buda jest pokryta powłoką galwaniczną - antykorozyją, dlatego wnętrze nie było lakierowane i ma specyficzny kolor. Raczej nie znajdziesz takiej farby pod kolor. Komora silnika malowana pod kolor nadwozia.gmiter wrote:Witam,
Mam kolor 1C0 - planuje niedługo robić usunięcie jakichkolwiek ognisk korozji - z powodu że mam butlę LPG w kole mam na brzegach w 4 miejscach 2-3cm ogniska korozji przez zdarty od butli lakier. Jaki kolor farby do wnętrza nalezy użyć aby była bliska oyginałowi? Bagaznik, komora silnika i wnętrze były malowane chyba innym kolorem niż zewnętrzna powłoka.
- gmiter
- Lex Master
Nie zgodze sie z tym że komora silnika ma kolor nadwozia - już kilka ISów oglądałem i w każdym znich kolor jest bez połysku i nie ma wyglądu metalicznego. Wygląda jakby był to akryl w kolorze podobnym do nadwozia.
- Kuki
- Lex user
Tak, napewno malują komore innym lakieremgmiter wrote:Nie zgodze sie z tym że komora silnika ma kolor nadwozia - już kilka ISów oglądałem i w każdym znich kolor jest bez połysku i nie ma wyglądu metalicznego. Wygląda jakby był to akryl w kolorze podobnym do nadwozia.

- gmiter
- Lex Master
Czyli po prostu malują słabiej klarem i dlatego różnica? W sumie po tych 15 latach to faktycznie może sie inaczej starzeć utleniać itp itd.