Troche inaczej mam przyciski od 1 do 6 jak u ciebie
i mam do wylaczania/wlaczania volume po prawej nie po lewej. czy to z anglika radio?
oszukanie mechanizmu Kasety
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: oszukanie mechanizmu Kasety
Tak to anglik. W takim radiu piosenki będą zmieniane przyciskami 3 i 4 bo one są od przewijania
-
- Nowy lex user
Panowie, nie chce pisać nowego posta i zaśmiecać forum.
Auto Lexus is200 2004 rok
mam podlutowany pod kasete jack.
Problem jest taki, że wkłądam kasete i zaraz wyrzuca.
Dokaldnie wyglada to tak, wkladam kasete, coś piszczy, przeklada revers, i wychodzi
Dzis zawiozlem radio do majstra typowo robiacego takie rzeczy, nie chce tego robic bo powiedzial ze w -elce nic sie nie psuje, wiec to jest cos powaznego....
moze macie chociaz rady na co zwrocic uwage, moze to jakas pierdola
dzieki!
Auto Lexus is200 2004 rok
mam podlutowany pod kasete jack.
Problem jest taki, że wkłądam kasete i zaraz wyrzuca.
Dokaldnie wyglada to tak, wkladam kasete, coś piszczy, przeklada revers, i wychodzi
Dzis zawiozlem radio do majstra typowo robiacego takie rzeczy, nie chce tego robic bo powiedzial ze w -elce nic sie nie psuje, wiec to jest cos powaznego....
moze macie chociaz rady na co zwrocic uwage, moze to jakas pierdola
dzieki!
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Albo działa czujnik zerwania taśmy (może wkładasz kasetę bez taśmy?), albo mechanizm ma gdzieś mechanicznie za duży opór na napędzie taśmy i odbiera to jako koniec kasety.
-
- Lex user
Trzeba sprawdzić czy magnetofon działa prawidłowo ale do tego trzeba znać zasadę jego działania. (Nagraj film to może coś zauważę) Mi to wygląda na źle złożony albo uszkodzony w którymś miejscu mechanizm.Radio zmienia strone kasety w momencie kiedy przestanie się ona obracać tzn dojdzie do końca i przestanie być podawany impuls z czujnika halla na jeden z pinów. Najlepszą opcją na pozbycie się problemu z wkładaniem kasety jest zbudowanie prostego układu na NE555 i odcięcie przewodów od silnika napędzającego kasetę ale jeśli masz coś nie tak z mechanizmem to i tak nie będzie Ci to działać. Rozkładany był mechanizm?
-
- Lex user
Jako, że mało się ostatnio dzieje bo czekam na paczkę z Chin to postanowiłem się wgłębić w temat zmieniarek. Jeśli ktoś ma radio poliftowe z martwą zmieniarką i chciałby się go pozbyć to zapraszam na priv
Chętnie odkupię, a pomoże mi to bardzo w ogarnięciu tematu.
Pozdro!

Pozdro!
-
- Lex user
Doszła paczka. Niestety moduł ma uszkodzoną komunikację szeregową więc nawet w 100% się nim nie pobawię. Jakość dźwięku niestety gorsza niż bym chciał więc nie wiem czy nie będziemy musieli zostać przy samym BT+głośnomówiący żeby nie pakować byle czego do tego radia.
Przy okazji powiem, że w temacie zmieniarek zrobiłem ogromne postępy
Polifty rozgryzłem, teraz pora na przedlifty. Miałem zmieniarkę, w której zmieliło zębatki. Udało mi się zrobić silikonową formę i odlać taką zębatkę z żywicy. Działa idealnie, a ma jedynie 7mm średnicy 

Przy okazji powiem, że w temacie zmieniarek zrobiłem ogromne postępy

- luki90
- Lex Driver
Tak wlasnie, u mnie w polifotwej tak sie stalo ze zmielilo zebatke.
www.facebook.com/kolorowakoszulka
-
- Lex user
Poliftowe są o tyle dobre, że łatwo się je rozbiera i szybko wyciąga z radia. Jak Ci na tej zmieniarce zależy to napisz mi na pw.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
A jak sprawa z dorobieniem bluetooth-a do kaseciaka w GS300 polift ? Coś ruszasz z tematem, czy jeszcze nie ?Aspir440 wrote:Poliftowe są o tyle dobre, że łatwo się je rozbiera i szybko wyciąga z radia. Jak Ci na tej zmieniarce zależy to napisz mi na pw.