[Lexus] NOS NITRO N2O

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Re: NOS by legato97

Post by legato97 »

Ralfiks akurat my nie musimy sie martwic o korby :), a mysle ze i tak nie potrzeba strzalu wiekszego niz 120 KM, przynajmniej do uzytku miejskiego :), nie wspomniane zostalo jeszcze ze pod nitro tez trzeba silnik troche przygotowac (np. swiece, kable zaplonowe)
Ralfx
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by Ralfx »

No właściciele 2JZ-GE mają problem z głowy do 400KM nie trzeba sie raczej martwić o nic włącznie z wtryskami paliwa :) swoją drogą to też zostało nie uwzględnione bo może sie zdazyć że wtryski nie zdążą podać tyle paliwa żeby przepalić cały ten n2o
Image Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
retap8
Lex user
Model Lexusa: Is200

Post by retap8 »

skoro wlasciciele 2JZ-GE nie maja sie o co martwic do 400hp,to wlasciciele IS200 moga krecic swoje do np.210 hp?? bo mniej wiecej tyle ma 200+komp. ?
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Post by klexus »

ok wszystko ładnie fajnie tylko gdzie to nabijac??
na allegro 3300zł mokry 5kg butla
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Post by legato97 »

U mnie mozna znalezc mapke z zakladami, mysle ze w polsce nie powinno byc zle, przeciez to gaz techniczny, napewno masz w okolicy punkt sprzedazy gazow technicznych, tak mysle :)
Ralfx
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by Ralfx »

Hmmm w Intercarsie butla kosztuje majątek. I generalnie trzeba sie od razu nastawic że to jest droga zabawa.
Image Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
BeeMiX
Lex Driver
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd

Post by BeeMiX »

Ralfx wrote:No właściciele 2JZ-GE mają problem z głowy do 400KM nie trzeba sie raczej martwić o nic włącznie z wtryskami paliwa :) swoją drogą to też zostało nie uwzględnione bo może sie zdazyć że wtryski nie zdążą podać tyle paliwa żeby przepalić cały ten n2o

Z wtryskami to nie jest prawda :) A co do N2O jak najbardziej silnik jest na nie wytrzymały i nic się złego nie powinno dziać. Tylko ja bym taką istalację podłączył progresywnie z piggybackiem żeby cofać zapłon podczas strzałów, dla bezpieczeństwa. I zimniejsze o stopień świece.
janasek
Lex Master
Model Lexusa: SC 400

Re: [lexus]NOS by legato97

Post by janasek »

Nitk tutaj nie spomniał że ta cała zabawa jest w Polsce nielegalna. Nie można na pewno stosować tego zasilania na drodze, nie wiem jak jest z wożeniem osprzętu w aucie.

Pozdro
Luxusem jadę... :)
Lex

Post by Lex »

BeeMiX wrote:

Z wtryskami to nie jest prawda :) A co do N2O jak najbardziej silnik jest na nie wytrzymały i nic się złego nie powinno dziać. Tylko ja bym taką istalację podłączył progresywnie z piggybackiem żeby cofać zapłon podczas strzałów, dla bezpieczeństwa. I zimniejsze o stopień świece.
BeeMix możesz ten tem rozwinąć bo ja nie kumam tych pojęć co to jest piggybackiem ? tem jest strasznie ciekawy dla posiadaczy 2JZ-GE
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Re: [lexus]NOS by legato97

Post by klexus »

janasek wrote:Nitk tutaj nie spomniał że ta cała zabawa jest w Polsce nielegalna. Nie można na pewno stosować tego zasilania na drodze, nie wiem jak jest z wożeniem osprzętu w aucie.

Pozdro

czemu jest nie legalna?? skąd masz takie info co w tym jest złego
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”