KU PRZESTRODZE Sworzeń wahacza IS 200

Post Reply
blue
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200 Sport

Re: KU PRZESTRODZE Sworzeń wahacza IS 200

Post by blue »

A czemu chcesz znów zamiennik na rok czy dwa a nie oryginał na o wiele więcej? Co prawda różnica cenowa jest ale rozkłada Ci się to na dłuższy okres użytkowania.
rkiljan
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by rkiljan »

Głównie chodzi o cenę, zdaje sobie sprawę że oryginał wytrzyma więcej ale nie wiem ile będę miał ten samochód. Ile średnio wytrzymuje oryginał?
blue
Lex Maniak

Post by blue »

Zależy. U mnie 15 lat ;)
adam81
Lex user
Model Lexusa: LS 400

Post by adam81 »

Witam kolegów , jako że niedawno zakupiłem dla małżonki is 300 sportcross potrzebuję pomocy odnośnie zawieszenia.
Po zakupie auto skrzypiało na nierównosciach najbardziej na progach zwalniajacych i przy skręcaniu podczas jazdy z lekko nacisnietym hamulcem-skrzypienie dochodzi z zawieszenie przód.
Na początku wymieniłem łaczniki staba oraz tuleje na wahaczach wzdłuznych(bananach) oraz zdemontowałem i spsikałem dobrze olejem silikonowym tuleje stabilizatora -problem nie zniknął- a jako że jeżdzę LS 400 i lubię mieć ciszę w samochodzie postanowiłem wymienić wszystkie cztery sworznie z przodu doszukując się w nich winowajcy i zonk po wymianie dalej skrzypi jak stara kanapa dostaję poprostu k...czy jest coś jeszcze co może być przyczyną takich dzwięków(poduszki amorków wykluczam ponieważ najbardziej skrzypi podczas skrecania i przychamowania.)
Bardzo proszę o pomoc
blue
Lex Maniak

Post by blue »

A sam amortyzator nie skrzypi?
gmiter
Lex Master
Model Lexusa: IS350

Post by gmiter »

ZObacz czy przypadkiem Ci spręzyna nie przeskoczyła za kołnierz blokujący. Miałem takie cos u siebie - w kielichu przeskoczyła blokadę i skrzypiała.
Olek AP
Lex user
Model Lexusa: Lexus IS300 SC

Post by Olek AP »

adam81 wrote:Witam kolegów , jako że niedawno zakupiłem dla małżonki is 300 sportcross potrzebuję pomocy odnośnie zawieszenia.
Po zakupie auto skrzypiało na nierównosciach najbardziej na progach zwalniajacych i przy skręcaniu podczas jazdy z lekko nacisnietym hamulcem-skrzypienie dochodzi z zawieszenie przód.
Na początku wymieniłem łaczniki staba oraz tuleje na wahaczach wzdłuznych(bananach) oraz zdemontowałem i spsikałem dobrze olejem silikonowym tuleje stabilizatora -problem nie zniknął- a jako że jeżdzę LS 400 i lubię mieć ciszę w samochodzie postanowiłem wymienić wszystkie cztery sworznie z przodu doszukując się w nich winowajcy i zonk po wymianie dalej skrzypi jak stara kanapa dostaję poprostu k...czy jest coś jeszcze co może być przyczyną takich dzwięków(poduszki amorków wykluczam ponieważ najbardziej skrzypi podczas skrecania i przychamowania.)
Bardzo proszę o pomoc

Chyba mamy ten sam dźwięk. Jak już wymienisz wszystko w zawieszeniu włącznie z amortyzatorami i poduszkami amortyzatorów to nadal będzie stukało i zaproponują Tobie zdjęcie maglownicy i tam szukanie przyczyny.
Tak na poważnie to też jeździłem, szukałem, wymieniałem i zwróć uwagę czy te stuki szczególnie na wolniejszych skrętach, dohamowaniach czy to nie jest kwestia klocków / zacisków hamulcowych. Te z przodu potrafią być naprawdę głośne - niech je Tobie nasmarują jak się uciszą to masz przyczynę chociaż częściową, ale to będzie niestety efekt krótkotrwały może na 500-1000 km.
gbauto1
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Re:

Post by gbauto1 »

Damian87 wrote:Wziąłem Oyodo, teraz też miałem i wytrzymały ok 20k km.
Wyszło że wypadało by wymienić też sworznie na górnych wachaczach tyle ze nigdzie nie ma dostępnych jakiś konkretnych:/
Jest tylko japan line, febest, Dokuji i Q-Fix.
I co tu teraz wybrać?
W serwisie tylko całe wahacze, nawet nie pytam o cene...

POSIADAM SWORZNIE DO GÓRNYCH WAHACZY Z FIRMY 555
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

Szkoda tylko za teraz :)
adam81
Lex user
Model Lexusa: LS 400

Post by adam81 »

w dniu wczorajszym zabrałem się za czyszczenie zacisków i wymianę klocków-chociaż z przodu było ich całkiem dużo.. i w końcu nastała cisza żadnych stuków i trzeszczeń ciekawe na jak długo??
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”