Jak już parę dni temu wspomniałem, poszukuję LS430 w cenie 30-33k (z LPG w cenie). Wiem że wszystkie LS posiadają zawieszenie pneumatyczne, co bardzo mnie odstrasza, ponieważ wiem, że naprawa takiego zawieszenia nie jest rzeczą tanią!? (ojciec kiedyś posiadał Mercedes S500 z takim zawieszeniem i wiem że miał bardzo dużo kłopotów oraz wydatków w związku z tym.

Bardzo proszę wypowiedzieć się tych, kto posiada wiedzę na ten temat. Egzemplarze w tym przedziale cenowym w większości mają przebiegi w okolicach 250-300 tyś, niektóre nawet 370+. Czy jest to rzecz o której mam się martwić? Nie chcę kupić samochód za 30 tyś a później wydać 1/3 jego wartości na naprawę zawieszenie. Czy jest to element wadliwy, który wymaga specjalnej uwagi przy kupnie, czy raczej jest wytrwały i nie warto o tym się martwić? Jak takie zawieszenie dokładnie sprawdzić przy zakupie, aby później nie wyrywać sobie włosów?
Jakie są koszty +- ?
Ponieważ kwota, którą określiłem to jest cały mój budżet i nie przewiduję większych wydatków bezpośrednio po zakupie (nie mówię o rzeczach oczywistych, takich jak wymiana klocków, tarcz, oleju, OC) które będę musiał ponieść po zakupie. Dziękuję!