Nie bardzo mogę się z tym zgodzić. U mnie na poziomie 1 chłodzenia faktycznie nie czuć na oparciu, ale już na 3 lekko dmucha. Ciekawe jak jest u innych?ad4m wrote:Warto podkreślić, że wentylowane jest niestety tylko samo siedzisko fotela a nie jego oparcie tak jak w niektórych innych samochodach marek premium.
Mk3 fotele wentylowane jak to działa. I pytanie o audio
- HU54R
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 3GS430
Re: Mk3 fotele wentylowane jak to działa. I pytanie o audio
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
Ja mam dokladnie tak samo. Dlatego na pocztaku zalaczam max a po chwili zmniejszam. Gdyby nawiew byl bardziej wydajny to po k8lku takich chlodzeniach mielibysmy problem z plecami.
P.S. nie wymontowywalem siedzen. Zagladalem jedynie pod plastiki. Nie wiem czy samo przelozenie siedzen plus wlaczniki zalatwiloby sprawe.
P.S. nie wymontowywalem siedzen. Zagladalem jedynie pod plastiki. Nie wiem czy samo przelozenie siedzen plus wlaczniki zalatwiloby sprawe.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS
Jesteś pewien, że wszystkie skóry mają wentylacje? Wydaje mi się, że nie, ale może się mylę.wojtekS wrote: Francusko - szwajcarska wersja wyposażenia Business. Do tego fotele są szmaciane a nie skórzane.
A co do tej wersji Business- wiesz czego ona jeszcze nie miała w stosunku do innych? Nie wiem czy ją brać pod uwagę jak coś się pojawi.
Przekładał ktoś audio ML do wersji ze standardowym nagłośnieniem? Wystarczy wymienić radio, głośniki i wzmacniacz? Nie ma z tym problemu?
IS250 2009 ->GS450H 2013
- zender
- Lex user
- Model Lexusa: RC300h
Fifkers wrote:GSów ogólnie jest niewiele, więc ni.................i.Kafecz wrote:Nie rozumiem. Chcesz kupic auto z wentylami i z ML czy nie? Jezeli nawet sa GS-y bez tego wyposazenia to chyba niewiele ich jest. Co do wentylowanego oparcia. Imo wentylatory sa pod siedzeniem i tlocza powietrze do oparcia.
Witam
Szukaj do skutku bo i wentylacja a co za tym idzie skórzana tapicerka jak i ML faktycznie tworzą atmosferę "Lexusa" Wiem o czym mowie nie raz jeździłem biedniejszymi wersjami i to dla mnie jak by polowa tego lex-delux

zender
-
- Lex user
Właśnie dlatego tutaj piszę czy da się doposażyć w te rzeczy egzemplarz, który tego fabrycznie nie miał, bo będzie problem z decyzja jak znajdę zadbanego GSa bez któregoś z tych dodatków 

IS250 2009 ->GS450H 2013
-
- Nowy lex user
A czy zastanawiałeś się ile takie "doposażenie" będzie kosztować? Nie wiem dokładnie ile kosztuje skóra z wentylacja, ale z tego co przeglądam sobie czasami aukcje z częściami, to do GS ceny używek są kosmiczne. ML pewnie będzie ciężko przełożyć i myślę, że taniej zmienisz głośniki jeśli w zwykłej wersji nie będzię Ci odpowiadać, w co osobiście wątpię. Chyba, że jesteś audiofilem, ale wtedy byś się nie zastanawiał czy chcesz mieć, czy nie.
-
- Lex user
Dopiero dzisiaj miałem okazje posłuchać audio w GSie i przejechać się (niestety jako pasażer). Audio podstawowe, nie ML. Ogólnie fajne stereo, jakość jak na mój gust dobra, ale niskie tony mogłyby być bardziej mięsiste. Nie wiem jak jest w ML, ale myślę, że mając seryjne zawsze będzie niedosyt, że można było mieć lepsze audio.
Co do foteli to fotele i kanapę można kupić za tysiąc/ półtora, więc przy ok. 40tys za samochód to niewiele. Zestaw ML to myślę podobne pieniądze, może nieznacznie większe. Ale dalej pozostaje otwarta kwestia czy po przekładce takie fotele będą działać i czy audio da się prosto przełożyć? Nie wiem czy seryjne audio ma tyle samo głośników co ML i czy w standaexowym wnętrzu są miejsca na głośniki i cała instalacja. Serio nikt tutaj tego nie wie? Przecież to proste pytania dla posiadacza GS czytającego trochę forum
Chyba, że nikt tutaj nie udoskonala samochodów w ten sposób (no offence).
Co do foteli to fotele i kanapę można kupić za tysiąc/ półtora, więc przy ok. 40tys za samochód to niewiele. Zestaw ML to myślę podobne pieniądze, może nieznacznie większe. Ale dalej pozostaje otwarta kwestia czy po przekładce takie fotele będą działać i czy audio da się prosto przełożyć? Nie wiem czy seryjne audio ma tyle samo głośników co ML i czy w standaexowym wnętrzu są miejsca na głośniki i cała instalacja. Serio nikt tutaj tego nie wie? Przecież to proste pytania dla posiadacza GS czytającego trochę forum

Chyba, że nikt tutaj nie udoskonala samochodów w ten sposób (no offence).
IS250 2009 ->GS450H 2013
-
- Nowy lex user
Znawcą nie jestem, ale z tego co się orientuję, to przy ML jest więcej głośników.
Jeśli masz taki dylemat i tak bardzo by Cię to miało drażnić, że Ci czegoś brakuje, to po prostu szukaj wersji na full wypasie
Ja mam Prestige, ale brakuje mi szyberdachu. Ogólnie lubię mięć i chętnie bym zrezygnował z innych opcji, które nie są mi potrzebne, na jego rzecz. Niestety lub stety trafił się taki egzemplarz i nie wybrzydzałem. Jestem zdania, że wybrzydzać można przy nowym aucie. Wtedy dobierasz sobie wszystko wg swojego uznania. Przy używce albo bierzesz coś, co ktoś kiedyś chciał, albo możesz szukać w nieskończoność
A bo to kolor będzie nie taki, a bo to, a bo tamto...
Oglądałem przed zakupem też RX-a w wersji Classic. Tam nie ma wentylacji i wielu innych bajerów, ale i tak byłem skłonny go wziąć, bo był w dobrym stanie, choć uważałem, że bez tego nie chce mieć Lexa...
Jeśli masz taki dylemat i tak bardzo by Cię to miało drażnić, że Ci czegoś brakuje, to po prostu szukaj wersji na full wypasie

Ja mam Prestige, ale brakuje mi szyberdachu. Ogólnie lubię mięć i chętnie bym zrezygnował z innych opcji, które nie są mi potrzebne, na jego rzecz. Niestety lub stety trafił się taki egzemplarz i nie wybrzydzałem. Jestem zdania, że wybrzydzać można przy nowym aucie. Wtedy dobierasz sobie wszystko wg swojego uznania. Przy używce albo bierzesz coś, co ktoś kiedyś chciał, albo możesz szukać w nieskończoność

Oglądałem przed zakupem też RX-a w wersji Classic. Tam nie ma wentylacji i wielu innych bajerów, ale i tak byłem skłonny go wziąć, bo był w dobrym stanie, choć uważałem, że bez tego nie chce mieć Lexa...
-
- Lex user
Przecież po to pytam, bo nie chcę wybrzydzać przy kupnie tylko sobie dołożyć później to co bym chciał mieć jak znajdę fajny egzemplarz z kiepskim wyposażeniem
Wybrzydzaniem byłoby szukanie igły z full wyposażeniem w niskiej cenie.

IS250 2009 ->GS450H 2013
- ptu
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
Co do foteli nie jestem Ci w stanie pomóc, ale jeśli chodzi o ML to osobiście w weekend mam zamiar się za niego wziąć bo będę wsadzał radio z ML do mojego GS'a, w którym go nie ma. Jak chcesz to będę mógł zdać relacje co z tego wyszłoFifkers wrote:Przecież po to pytam, bo nie chcę wybrzydzać przy kupnie tylko sobie dołożyć później to co bym chciał mieć jak znajdę fajny egzemplarz z kiepskim wyposażeniemWybrzydzaniem byłoby szukanie igły z full wyposażeniem w niskiej cenie.