Wypożyczalnie aut w Warszawie - która i gdzie?

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
tekro
Lex user
Model Lexusa: IS

Wypożyczalnie aut w Warszawie - która i gdzie?

Post by tekro »

Najlepiej auto z możliwością podstawienia pod lotnisko, aby od razu wsiąść i jechać i wszystkie formalności załatwić na miejscu. Dla w sumie 3 osób i 3 bagaży niewiele mniejszych od tych osób. Myślałem o czymś typu Ford Focus lub Opel Astra lub coś w tym stylu. Najlepiej z pełnym ubezpieczeniem. Nie dla mnie tylko dla brata który przylatuje w UK na tygodniowy urlop (taki okres wynajmu).
piktogram
Lex user
Model Lexusa: Lexus IS 220d

Re: Wypożyczalnie aut w Warszawie - która i gdzie?

Post by piktogram »

Jeśli 3 osoby z dużym bagażem to obawiam się ,ze Astra może być zbyt mała. Radziłbym wynająć jakieś większe autko ( no chyba,ze sie z tymi bagażami jakoś upchacie). W zasadzie to każda wypożyczalnia ma opcje dostarczenia samochodu pod lotnisko. Dowiedz się jakie wolne auta ma wypożyczalnia Start. Maja najtaniej w stolicy. Na samym lotnisku wynajmować nie radzę ( zwykle jest o wiele drożej niz w innych wypożyczalniach przez internet).
https://start.rent/
Karina
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by Karina »

Też wypożyczałam autko ostatnio od firmy BZIUK, niecałe 499 zł. za cały weekend Opel. Nie było problemów z rezerwacją.
robst
Nowy lex user
Model Lexusa: xtr

Post by robst »

No coż. Firm jest bardzo dużo. Osobiscie polecam dwie duże wypożyczalnie

Hertz
Avis

Wynajmowałem tam auto wiele razy w firmie oraz kilka razy prywatnie dla brata, którzy przylatywał do Polski i wolał sobie tutaj na miejscu wynając samochód. Wszystko było w jak najlepzym porządku.
Kubusio25
Nowy lex user
Model Lexusa: a9

Post by Kubusio25 »

Mogę polecić firmę https://carfree.pl/ korzystam z ich co jakiś czas i nigdy nie było problemu z autem czy z załatwieniem formalności.
biznesja
Nowy lex user
Model Lexusa: ES

Post by biznesja »

Jeżeli chodzi o wypożyczalnie samochodów w Warszawie to polecam carmines.pl, wielokrotnie wypożyczałam samochód od nich. Oferują auta renomowanych marek, w pełni sprawne technicznie, w bardzo dobrym stanie wizualnym, z udokumentowanym przebiegiem, no i oczywiście ubezpieczone oraz zatankowane. Dostarczają też samochody pod każdy wskazany adres więc nie ma się czym martwić.
Post Reply

Return to “Na każdy temat”