Cześć,
ostatnio zaobserwowałem u siebie (IS200 mk1 elegance, 2003r) takie oto podejrzane zachowanie szyberdachu:
Gry szyberdach jest zamknięty i wciskam 'slide' okno dachowe otwiera się, ale nie dojeżdża do końca. Zatrzymuje się kilka centymetrów przed całkowitym schowaniem się okna w podsufitce. Mogę w tym momencie "poprawić" naciśnięciem i przytrzymaniem 'slide' i wtedy okno ładnie otwiera się do końca.
Poza tym wszystko wydaje się ok. Nie hałasuje, jest szczelny, tilt działa, domyka się prawidłowo.
Pytania oczywiście brzmą:
- Is that normal? Czy szyberdach nie powinien otwierać się do końca już przy pierwszym naciśnięciu 'slide'? Może jakiś posiadacz podobnego modelu może sprawdzić u siebie dla porównania?
- Jeśli tak jednak nie powinno być to może pomysł, jak temu zaradzić?
IS200 mk1 polift - otwieranie szyberdachu
- emko
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
- luki90
- Lex Driver
Re: IS200 mk1 polift - otwieranie szyberdachu
Tak to jest normalne ze nie odsuwa się do końca. Wydaje mi się ze jak się jedzie trochę szybciej to mniej hałasuje po prostu, niż z nie całkowicie otwartym szyberdachem.
www.facebook.com/kolorowakoszulka
- emko
- Nowy lex user
Dzięki za szybką odpowiedź. Dobrze wiedzieć, że nie kroi się żadna naprawa.luki90 wrote:Tak to jest normalne ze nie odsuwa się do końca. Wydaje mi się ze jak się jedzie trochę szybciej to mniej hałasuje po prostu, niż z nie całkowicie otwartym szyberdachem.
Szkoda tylko, że prawie cały wiater - już bez względu na stopień "rozdziawienia" dachu - czuje we włosach pasażer z tyłu a nie kierowca

- luki90
- Lex Driver
spoko, a pasażer może zawsze założyć czapkę i szalik...emko wrote:Dzięki za szybką odpowiedź. Dobrze wiedzieć, że nie kroi się żadna naprawa.luki90 wrote:Tak to jest normalne ze nie odsuwa się do końca. Wydaje mi się ze jak się jedzie trochę szybciej to mniej hałasuje po prostu, niż z nie całkowicie otwartym szyberdachem.
Szkoda tylko, że prawie cały wiater - już bez względu na stopień "rozdziawienia" dachu - czuje we włosach pasażer z tyłu a nie kierowca

www.facebook.com/kolorowakoszulka