jakieś inne wyjście ?
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Re: jakieś inne wyjście ?
Janasek gazik(zestaw plus montaz) jest najtansza opcja akurat.
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
czemu jest nie legalny???janasek wrote:Ale w PL podtlenek jest nielegalny, to znaczy sprzedawać chyba wolno, nawet w aucie go możesz mieć, ale nie może być podłączony i nie możesz go używać. Jakoś tak...![]()
Ale jest to bardzo fajna opcja tyle że jeszcze droższa.![]()
Pozdro
bo co butla nie ma legalki??
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Coś tam jest z tym nie tak, chyba że zmienili przepisy. Ale mi też się tak wydaje że nie wolno z tego korzystać na ulicy. Na torze oczywiście wolno.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Dobrze wiemy jak używa sie podtlenku i co sie dzieje z samochodem po pełnym strzale,autko cieżko opanować.
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Chyba chodzi o butle nitro, która powinna mieć legalizację do przewożenia w aucie tak jak LPG że nie wybuchnie podczas kolizji i td. Ale to by trzeba dokładniej poszukać bo sam do końca nie wiem jak to jest.
Pozdro
Pozdro
Luxusem jadę... 

-
- Lex user
- Model Lexusa: brak
Niestety nie doświadczyłem tego nigdy i raczej się nie zapowiadacarinus wrote:Dobrze wiemy jak używa sie podtlenku i co sie dzieje z samochodem po pełnym strzale,autko cieżko opanować.

- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Udało mi się dziś trochę wywiedzieć odnośnie podtlenku o którym była mowa niedawno. Niestety nie wiem jak to pokrywa si z prawdą. Mianowicie mamy dwa rodzaje podtlenku. Jeden w postaci gazowej - dopuszczony do użytku. Drugi tzw. mokry który jak twierdzi mój kumpel jest nielegalny.
O różnicach miedzy ciekłym a gazowym można poczytać tutaj http://www.zssplus.pl/www_transport/tuning/tuning01.htm
O różnicach miedzy ciekłym a gazowym można poczytać tutaj http://www.zssplus.pl/www_transport/tuning/tuning01.htm