Zamówiłem regulator w sobotę będę wymieniał i zobaczymy

ze swiatlami wszystkoDamian87 wrote:A jak włączysz światła, dmuchawe i grzanie szyby?
Zamówiłem regulator w sobotę będę wymieniał i zobaczymy
Producentem niby jest ta firma autostarter..luki90 wrote:ze swiatlami wszystkoDamian87 wrote:A jak włączysz światła, dmuchawe i grzanie szyby?
Zamówiłem regulator w sobotę będę wymieniał i zobaczymy![]()
Jaki regulator zamowiles ?
Ale dla mnie to dziwne żeby na postoju zegary, swiatła przygasały(na chwile ale jednak) jak włącze grzanie szyby czy grzanie tyłków. Siostra ma peugeota 307 i u niej np. Bez obciążenia jest 14.2 po włączeniu wszystkiego 14.1 i nić nie przygasa.blue wrote:Ja tylko wspomnę, że alternator ma pewną określoną wydajność i na biegu jałowym jest ona minimalna. Nie bez powodu ze wzrostem obrotów rośnie napięcie ładowania, gdyż rośnie też wydajność (moc) w stosunku do obciążenia. Według mnie ten alternator i tak jest niezły (90A) ale jakbyście nie kombinowali, to przy włączeniu na biegu jałowym przy 650 obr./min. świateł, podgrzewania szyb, lusterek, foteli, klimatyzacji itd. po prostu spadek napięcia będzie zbyt duży w stosunku do wydajności alternatora i nie da on rady poprawnie ładować akumulatora. Stąd pokaże prąd ładowania 12V, bo idzie on już w większości z akumulatora. Tak będzie nawet przy sprawnym regulatorze napięcia.
blue wrote:Ja tylko wspomnę, że alternator ma pewną określoną wydajność i na biegu jałowym jest ona minimalna. Nie bez powodu ze wzrostem obrotów rośnie napięcie ładowania, gdyż rośnie też wydajność (moc) w stosunku do obciążenia. Według mnie ten alternator i tak jest niezły (90A) ale jakbyście nie kombinowali, to przy włączeniu na biegu jałowym przy 650 obr./min. świateł, podgrzewania szyb, lusterek, foteli, klimatyzacji itd. po prostu spadek napięcia będzie zbyt duży w stosunku do wydajności alternatora i nie da on rady poprawnie ładować akumulatora. Stąd pokaże prąd ładowania 12V, bo idzie on już w większości z akumulatora. Tak będzie nawet przy sprawnym regulatorze napięcia.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest