Mój IS200 Sport trafia niedługo na diagnozę zawieszenia do mechanika. Boryka się bowiem z problemem efektu "pływania" tylnego zawieszenia co musi być zrobione bo efekt jest przerażający podczas jazdy w deszczu nawet po mieście. Po diagnozie jak już będę wiedział co na pewno jest do wymiany będę zamawiał tuleje poliuretanowe i stąd kilka moich pytań do bardziej doświadczonych użytkowników:
Które tuleje na pewno warto wymienić na poliuretan bez względu na to czy są jeszcze we w miarę dobrym stanie i jaką sugerujecie twardość? W sensie: gdzie od razu mogę wrzucać najtwardsze.

Dobrze rozumiem że gumy stabilizatora od razu mogę wziąć najtwardsze co poprawi stabilność auta w zakrętach?
Co może być efektem tak przerażającego "pływania" tyłu auta? Generalnie im bardziej ślisko tym jest gorzej, mam wrażenie że tył auta ślizga się po drodze, oczywiście po wymianie odpowiednich tulei zrobię pełną geometrię. Przejeżdżanie przez koleiny w deszczu to jest tragedia.
I pytanie dodatkowe czy IS200 posiada jakąkolwiek, choć minimalną regulację kąta pochylenia koła, przód lub tył?
Nie zależy mi jakoś szczególnie na komforcie jednak jeżdżę tym samochodem na co dzień i przede wszystkim ma się dobrze prowadzić, teraz mam wrażenie że samochód waży dwie tony pomimo tego że jest posadzony na gwintowanym zawieszeniu. Czasem też lubi przyświrować bokiem więc zależy mi na tym żeby jechał tam gdzie chcę.