U mnie też w instrukcji to samo. Jutro jak bede mieć czas to zepne launcha i zobacze co tam da się poprzestawiać
Keyless go i znikające auta
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: Keyless go i znikające auta
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- Kristof
- Lex user
- Model Lexusa: GS 350AWD
Keyless go i znikające auta
GS Mk IV ma wyłączenie keyless w opcjach auta. Kluczyk wtedy działa na dotknięcie przycisku start/stop a otwieranie auta działa tylko przez naciśnięcie przycisku na pilocie.
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłem w aucie bo prawda jest taka że ułatwienie dla kierowców stało się ułatwieniem dla złodzieji
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłem w aucie bo prawda jest taka że ułatwienie dla kierowców stało się ułatwieniem dla złodzieji

- zender
- Lex user
- Model Lexusa: RC300h
Kristof wrote:GS Mk IV ma wyłączenie keyless w opcjach auta. Kluczyk wtedy działa na dotknięcie przycisku start/stop a otwieranie auta działa tylko przez naciśnięcie przycisku na pilocie.
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłem w aucie bo prawda jest taka że ułatwienie dla kierowców stało się ułatwieniem dla złodzieji![]()
Witam
Nie ma co panikować lepiej się ubezpieczyć , faktem jest ze co do keyless jest swój system tzw walizka, co do kluczyka jest tak zagłuszacz albo czytnik do kopiowania, jak już nawet kluczyka wyłączysz i pójdziesz na otwieranie mechaniczne to pamiętaj żeby gniazdo serwisowe odciąć bo z tego tez Ci auto odpala bardzo szybko.

zender
- ProMienisty
- Lex user
- Model Lexusa: HONDA
wystarczyło by żeby start/stop miał czytnik linii papilarnych
-
- Lex Master
Zender nie wiem czy przewinales strone ale wrzucilem info ze lexa odpalisz przerobiona nokia 3310 po obd2.
-
- Lex Master
Jedyne co znalazłem to

Ale nie wiem czy to nie wyłączy całkowicie systemu i będzie trzeba otwierać kluczem drzwi

Ale nie wiem czy to nie wyłączy całkowicie systemu i będzie trzeba otwierać kluczem drzwi

-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
Miłosz to może działać tak jak ma Kristof
Zawsze to coś
A jak tak nie zadziała to będzie trzeba pogadać z ASO może jest coś innego 

- zender
- Lex user
no to miałem na myśli ....jakiś innym badziewiem odpalisz bwm i merca.....Miłosz wrote:Zender nie wiem czy przewinales strone ale wrzucilem info ze lexa odpalisz przerobiona nokia 3310 po obd2.
Moim zdaniem producentom aut to na rękę zawsze kolejny do sprzedania!
poważnie mówiąc kiedyś skradziony mi fiata punto którego miałem od nowości ..auto miało 5 lat i było sobie zwykłym wozidłem ... bez żadnych super zabezpieczeń. Jednego sie nauczyłem ubezpieczanie AC musi być , inne rzeczy to już jak kto woli.
- zender
- Lex user
Można tak https://www.youtube.com/watch?v=8dlF1hF ... e=youtu.be_chris_ wrote:Jak to możliwe z nokia? To w tym przypadku do obd odciac piny CAN.
Jak widać lexy mają tryb oszczędzania tylko jak to zrobić ręcznie, przyspieszyć?
U zony w aucie działa ...