Szukam nowych gumek do IS 250 (II). Kumpel poleca Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 lub MICHELIN Pilot Sport 4
Goodyear są ponoć cichsze. Lubię twardsze opony, nie takie kapciuszki, jak Continentale. Dobrze mi się jeździ np. na Dunlop Winter Sport 5.
Ktoś użytkuje wymienione wyżej modele? Polecacie/odradzacie?
Opony letnie: Michelin vs. Goodyear
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250
- addzik
- Lex user
- Model Lexusa: Ls400, RX300
Re: Opony letnie: Michelin vs. Goodyear
Osobiście bardzo polecam Dunlop sportmaxx rt2
-
- Nowy lex user
Ciekawe... Znajomy kiedyś na nich jeździł i mówił, że strasznie nim rzucało, jak wyjeżdżał zza ekranów albo tirów.
- ProMienisty
- Lex user
- Model Lexusa: HONDA
wybrałem PS4 ,dopiero 5 tys przelotu w ubiegłym sezonie ,opona świetna ,szybka zmiana pasa-trzyma niesamowicie, trakcja wzorowa

- Popi
- Lex user
- Model Lexusa: is 250
Polecam MICHELIN Pilot Sport 4 co prawda szybko sie koncza (przynajmniej u mnie) . Wg mnie wcale nie sa glosne a kilku producentow juz sprawdzilem. Trakcja tak jak Kolega wyzej wzorowa.
- Dawid250286
- Lex user
- Model Lexusa: Gs 450h
Również jeżdżę na oponach marki Michelin już od kilku lat i te opony są naprawdę godne polecenia, następne też będą Michelin 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS430
Mam w GS430 Mk3 - Michelin Pilot Sport 4, polecam.
- pjetrooha
- Lex user
- Model Lexusa: IS250 f-sport
Mam te Goodyear u siebie, dwa sezony... zajefajne. Auto trzyma się drogi a zawieszenie nie wali jak na fabrycznych Bridstone. W tym roku nabyłem zimówki, też GoodY - polecam.Woland wrote:Szukam nowych gumek do IS 250 (II). Kumpel poleca Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 lub MICHELIN Pilot Sport 4
Goodyear są ponoć cichsze. Lubię twardsze opony, nie takie kapciuszki, jak Continentale. Dobrze mi się jeździ np. na Dunlop Winter Sport 5.
Ktoś użytkuje wymienione wyżej modele? Polecacie/odradzacie?
- Seb-GS430
- Lex user
- Model Lexusa: GS430 V8
Potwierdzam opinie poprzedników odnośnie Michelin - przetestowałem trzy modele.
Pilot Sport 3, Pilot Sport 4 i Pilot Super Sport - w mojej ocenie każda zasługuje miano idealnej dla Lexusa, a po obniżeniu samochodu (obecnie Pilot Sport 4 z tyłu) jestem w stanie jeszcze bardziej podkreślić jak pewnie prowadzi się samochód zarówno w zakrętach, jak i przy dużych autostradowych prędkościach.
Abstrachując jednak od Michelin, postanowiłem sprawdzić ile prawdy jest w opiniach osób zachwalających oponki Toyo Proxes T1 Sport.
Zakupiłem i założyłem na przód - testowane już w zróżnicowanych warunkach i jestem pod wrażeniem, gdyż cenowo są ciekawszym rozwiązaniem porównując z Michelin.
Nie testowałem jeszcze ich na tylnej osi, ale jak już Mich'ki się zużyją to przerzucę i wtedy będę w stanie coś więcej na ich temat powiedzieć.
Wydaje mi się, że sprawa opon to kwestia bardzo indywidualna - za Michelin dla mnie osobiście przemawia fakt, że w porównaniu z konkurencją, mają twardsze boczne ścianki, co w mojej ocenie niwelowało efekt "pływania" w GS mk3 (na oryginalnych sprężynach czułem, że jest zbyt miękko) i samochód po prostu "jak ręką odjął" prowadzi się pewniej.
Pilot Sport 3, Pilot Sport 4 i Pilot Super Sport - w mojej ocenie każda zasługuje miano idealnej dla Lexusa, a po obniżeniu samochodu (obecnie Pilot Sport 4 z tyłu) jestem w stanie jeszcze bardziej podkreślić jak pewnie prowadzi się samochód zarówno w zakrętach, jak i przy dużych autostradowych prędkościach.

Abstrachując jednak od Michelin, postanowiłem sprawdzić ile prawdy jest w opiniach osób zachwalających oponki Toyo Proxes T1 Sport.
Zakupiłem i założyłem na przód - testowane już w zróżnicowanych warunkach i jestem pod wrażeniem, gdyż cenowo są ciekawszym rozwiązaniem porównując z Michelin.
Nie testowałem jeszcze ich na tylnej osi, ale jak już Mich'ki się zużyją to przerzucę i wtedy będę w stanie coś więcej na ich temat powiedzieć.

Wydaje mi się, że sprawa opon to kwestia bardzo indywidualna - za Michelin dla mnie osobiście przemawia fakt, że w porównaniu z konkurencją, mają twardsze boczne ścianki, co w mojej ocenie niwelowało efekt "pływania" w GS mk3 (na oryginalnych sprężynach czułem, że jest zbyt miękko) i samochód po prostu "jak ręką odjął" prowadzi się pewniej.

Audiofil V8..

-
- Nowy lex user
Od dwóch sezonów jeżdżę na GY asymmetric 2. Są bardzo ciche i swietnie trzymają na mokrym. Myślę ze 3 są jeszcze lepsze. Sądzę że oba modele są OK. Osobiście lubie firmę Goodyear i również zimą jeżdżę na G1.