Taka nieprzyjemna sytuacja na sam początek majówki. Jadę spokojnie po mieście i nagle bęc - kontrolka trakcji, wykrzyknik, coś tam jeszcze i napis CHECK VSC. Nie wyczuwam jakichś zmian podczas jazdy. Niestety mój elektryk ma już urlop i nie mam jak się podpiąć pod komputer, żeby to sprawdzić a z drugiej strony jestem już z nim umówiony po świętach i nie ma sensu teraz jechać i szukać elektryka z komputerem, bo tak czy siak w innej sprawie muszę samochód zostawić. Temat zakładam, bo może ktoś się spotkał z czymś takim i może powiedzieć jaka MOŻE być przyczyna?
zdjęcie:
https://imgur.com/a/rF3Hq4v
GS MKIII - CHECK VSC
- adrian_o
- Lex user
- Model Lexusa: 3GS
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
Re: GS MKIII - CHECK VSC
po co nowy temat ??
Bardzo dużo już o tym napisano. Przyczyny mogą być różne, bez odczytania błędów to tylko wróżenie.
U mnie zapala się od sondy za katem, co najlepsze nie na wszystkich paliwach. Na orlenie i statoilu nowym mi zapala na shellu nie.
Bardzo dużo już o tym napisano. Przyczyny mogą być różne, bez odczytania błędów to tylko wróżenie.
U mnie zapala się od sondy za katem, co najlepsze nie na wszystkich paliwach. Na orlenie i statoilu nowym mi zapala na shellu nie.
- adrian_o
- Lex user
- Model Lexusa: 3GS
Re: GS MKIII - CHECK VSC
No właśnie u mnie też od kata się zaświeciło. Póki co wiem tylko tyle, bo samochód stoi nadal u elektryka niegotowy. Co to może oznaczać/? Kat do wymiany?