Witam kolegów ponownie powiem tak zaczałem dopiero poznawać tajniki Apple i jego chmurek Icloudów i tak dalej kupując jego w sobote wczoraj wydzwoniłem chrześniaka bo wiem ,że młody ma hopla na punkcie jabłek i ich programów by starego 31 latka nauczył obsługi bo jak na razie to znałem ale dawnego symbiana i androida w pełni , więc takz tego co wiem i mi pokazywał na kompie to kontakty iphona są zapisane w icloudzie i ja je przerzuciłem z sima prosto na iphona i u mnie niema prefixu kontakty wyglądają identycznie jak na karcie sim a jak któs bedzie dzwonił jak będę jechał to aż zwrócę uwagę jak się wyświetla numer i postaram się zrobić zdjęcie i podrzucić tu na forum , mam pytanie odnośnie opcji w menu telephone w systemie lexus jest cos takiego jak czas na odpowiedz miałem ustawione wcześniej na 4 sekundy teraz właśnie się dopatrzyłem ale ustawiłem dłuższy czas o co w tym chodzi ? chrześniak mi tłumaczy ,że to jest chyba jak ktoś dzwoni a ja prowdzę i brak będzie odbioru telefonu to ,że po tym czasie powinno rozłączyć samo z siebie , coś w tym jest czy młody może się mylić ???? a i jest jeszcze jedna ciekawostka może kolega to widział jak się wejdzie w iphonie na mapy to widać niby z gps swoja lokalizacje i lokalizacje auta

i się zastanawiam o co w tym koman czy on zapisał ostatnie połączenie z blue auta czy jak to działa , zwróć u siebie kolego w iphonie czy jest coś takiego ,że nasze lexiny są odznaczone w miejscu pozostawienia.