Witam
zastanawiam sie nad zakupem RCFa, ale irytuje mnie ze jakies smieszne bmw serii M jest szybsze od klasycznego wolnossacego V8
czy ktos ma doswiadczenie w montazu nitro do tego auta?
sadze ze dodatkowe 100-150PS zniwelowaloby moje watpliwosci co do zadowolenia z zakupu tego auta
pozdrawiam
tomek
5.0 V8 + NITRO ???
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 450h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: 5.0 V8 + NITRO ???
Tu Ci wrzucą nitro i do smierdziela i do prawilnej benzyny
https://web.facebook.com/nx3miasto/
Tylko nie pisz ze smieszne bmw bo duzo bmek robią a mcgraba 335d to najszybszy smierdziel w kraju kwitnącej cebuli.
Tylko nie pisz ze smieszne bmw bo duzo bmek robią a mcgraba 335d to najszybszy smierdziel w kraju kwitnącej cebuli.
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
A moje zdanie jest w takim razie takie, abyś odpuścił zakup jednak. Skoro jakieś 0,5s do setki różnicy stanowi problem, to montaż nitro i innych cudów w takim samochodzie, tylko te problemy powiększy. Może A45 zatem ? Ciągnie na cztery łapy, będziesz zawsze najszybszy ze światełtommm wrote:Witam
zastanawiam sie nad zakupem RCFa, ale irytuje mnie ze jakies smieszne bmw serii M jest szybsze od klasycznego wolnossacego V8
sadze ze dodatkowe 100-150PS zniwelowaloby moje watpliwosci co do zadowolenia z zakupu tego auta
pozdrawiam
tomek

Pzdr
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Niestety RS3 już jest szybszeDawid0ss wrote:Może A45 zatem ? Ciągnie na cztery łapy, będziesz zawsze najszybszy ze światełPzdr

And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- Majster
- Lex user
- Model Lexusa: 5.0 V8
Jedna z możliwości to kompresor RR-Racing. Już niedługo pierwszy w Polsce. Pzdr

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Jeździłem v8 z nitro może nie lexem ale było v8... Nie wiem jak to wpłyneło na czas 0-100 bo 16 lat skończyłem bardzo dawno i już ta tabelka mnie nie intetesuje
. Ogólnie montaż jest szybki i dosyć łatwy chociaż trzeba dowiedzieć się co ze strojeniem. Jeżeli nie będziemy przesadzać powinno doklepać około 100-150nm i tyle samo mocy. Dotrysk gazu w aucie którym jeździłem był sterowany przez świnkę i zależał od kilku zmiennych. Więc filmowego czerwonego guzika do walenia z nitro nie ma. Największą wadą całej zabawy jest jest częsta zmiana butli i zmiany ciśnienia gdzie niby jeszcze jest gaz ale już po strzale nie ma odpowiedniego walnięcia. Oczywiście jest to do ogarnięcia + trzeba wyszukać dostawce gazu bo na takiej samej pojemności butli może być 10krotna różnica w ilości strzałów. Temat skierowany na ustawki raczej z rolki niż ze startu bo fizyki rwd nie oszukasz.

- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Ciężko to widzę w aucie z bezpośrednim wtryskiem. No i jak tym sterować
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
No właśnie nie pomyślałem o bezp.wtrysku czyli są dwa tematy do pgarnięcia wtrysk b. i strojenie.BeeMiX wrote:Ciężko to widzę w aucie z bezpośrednim wtryskiem. No i jak tym sterować
-
- Nowy lex user
Ogladalem juz ich prace.Miłosz wrote:Tu Ci wrzucą nitro i do smierdziela i do prawilnej benzyny
Diesle to cos co moim zdaniem powinno zniknac z rynku. Czarne chmury za autem to porazka niezaleznie od tego jakie ma osiagi itd.
Bardziej mnie interesuje to czy ktos ma doswiadczenie z rcfem .. czy wytrzyma skrzynia i pozostale elementy przeniesienia napedu.
Nie chce sobie zafundowac jednorazowej zabawki ktora bedzie drogo kosztowala w naprawie.
-
- Nowy lex user
Jesli A45 to merc w amg to ... nie interesuja mnie amg, rs, serie M ... ja lubie auta robione przez JaponczykowDawid0ss wrote:A moje zdanie jest w takim razie takie, abyś odpuścił zakup jednak. Skoro jakieś 0,5s do setki różnicy stanowi problem, to montaż nitro i innych cudów w takim samochodzie, tylko te problemy powiększy. Może A45 zatem ? Ciągnie na cztery łapy, będziesz zawsze najszybszy ze światełtommm wrote:Witam
pozdrawiam
tomek![]()
Pzdr

rcf ma byc jako drugie auto bo jazda takim glosnym stworem na codzien nie jest czyms co mi sie podoba. Poza tym 450h pali mi srednio 9,7-9,8 przy dobrej dynamice ... tcf pewnie spali mi ponad 20 wiec to poza kwestia wygody rowniez ekonomia ...