Ustawianie świateł GS Mk3
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs450h
Ustawianie świateł GS Mk3
Cześć wam, przy okazji ostatniego przeglądu próbowano ustawić mi światła, jedno świeci za wysoko jedno za nisko i jest masakra z widocznościa w niektórych warunkach, rozumiem że ustawia się je przy pomocy tych dwóch "śrubek" obok lamp, jedna bardziej od środka druga z drugiej strony lampy (wysokość / boki) jednakże lampa nie reagowala na żadne ruchy tych śrubek, ja się na tym nie znam (nie wiem jak się ustawia światła w tym samochodzie) może diagnosta też do końca nie wie?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS300 MkII
Re: Ustawianie świateł GS Mk3
Podejrzewam, że diagnosta może wiedzieć
ale być może coś jest w reflektorach nie teges. Sprawdź czy nie były rozklejane i źle poskładane, mogą też być z "anglika" i na sztywno ktoś coś rzeźbił. Jeden padnięty może się zdarzyć ......... ale dwa? Przypadek? 
Ps. Znasz historię auta?

Ps. Znasz historię auta?
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs450h
To Amerykaniec więc lampy raczej tak samo.
Mam padnięty jeden czujnik od poziomowania, świeci afs, no ale raczej to nie jest tego wina, manualnie powinno się je ustawić a tu ani w bok ani w górę w dół
Mam padnięty jeden czujnik od poziomowania, świeci afs, no ale raczej to nie jest tego wina, manualnie powinno się je ustawić a tu ani w bok ani w górę w dół
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkIII
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: gs 450h
cześć.
Ja mam gs 450h Europa i doszedłem ostatnio że do ustawienia świateł są trzy śrubki
-pierwsza od wewnątrz jest do regulacji wysokości długich świateł
-druga(chyba ja kręciłeś) na środku lampy do ustawienia szerokości czy kierunku święcenia
-trzecia do ustawienia wysokość świateł mijania jest głębiej, bliżej błotnika i nadkola słabo ja widać.
Lewe ustawiłem po wykręceniu filtra powietrza bo jest lepsze dojście a w prawym odchylilem nadkole.
Ogólnie trochę zachodu Mk II było łatwiej.
pozdro
Ja mam gs 450h Europa i doszedłem ostatnio że do ustawienia świateł są trzy śrubki
-pierwsza od wewnątrz jest do regulacji wysokości długich świateł
-druga(chyba ja kręciłeś) na środku lampy do ustawienia szerokości czy kierunku święcenia
-trzecia do ustawienia wysokość świateł mijania jest głębiej, bliżej błotnika i nadkola słabo ja widać.
Lewe ustawiłem po wykręceniu filtra powietrza bo jest lepsze dojście a w prawym odchylilem nadkole.
Ogólnie trochę zachodu Mk II było łatwiej.
pozdro