GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 mk3
Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
no to powinien to gościu napisać, że silnik i skrzynia padaka, na co on liczy, że jak ktoś zadzwoni to powie, a dobra jakoś to będzie?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Te nasze kupce są fajoskie... jak nie fałda na błotniku to rysa na zderzaku... auto kur...a jest za połowę ceny i to w pl a nie z drugiej strony Europy...a sprzedający nie kryje problemów hmm a może ma dopłacić naszym filozofom od fałdek.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Ale przecież nikt nosem nie pociąga, że silnik i skrzynia. Proste pytanie, czy ktoś "oglądał", czyli był na miejscu. A nie, ze za te pieniądze to nie ma czego się spodziewać.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 Prestige '05
Na jakiej podstawie właściciel twierdzi, ze silnik i skrzynia jest do wymiany?Akiro wrote:Tylko rozmawiałem z właścicielem i na dzień dobry silnik i skrzynia do remontu/wymiany.pyntla wrote:Oglądał ktoś ten egzemplarz?
https://www.olx.pl/oferta/lexus-gs-300- ... vcHuZ.html
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS450H
Co do skrzyni to powiedział że ktoś mu wlał zły olej i od tego czasu nie wchodzi któryś z biegów, ale już nie pamiętam który bo rozmowa odbyła się już jakiś czas temu.BOD wrote:Na jakiej podstawie właściciel twierdzi, ze silnik i skrzynia jest do wymiany?Akiro wrote:Tylko rozmawiałem z właścicielem i na dzień dobry silnik i skrzynia do remontu/wymiany.pyntla wrote:Oglądał ktoś ten egzemplarz?
https://www.olx.pl/oferta/lexus-gs-300- ... vcHuZ.html
Jeśli chodzi o silnik to trzeba dolewać bodajże litr oleju na tysiąc kilometrów, ale powiedział że zaczął kupować tańszy i jakoś tak jeździł

-
- Lex user
Słuchajcie.
Jak to jest z tym paleniem oleju w pierwszych wypustkach GS300 MK3?
Sam oglądałem w zeszłym roku egzemplarz z oryginalnym przebiegiem 230 tysięcy i palił właśnie ok litra na 1000 km.
Z drugiej strony są posiadacze, którzy maja przebiegi powyżej 300 i ten problem nie występuje.
Jak to jest z tym paleniem oleju w pierwszych wypustkach GS300 MK3?
Sam oglądałem w zeszłym roku egzemplarz z oryginalnym przebiegiem 230 tysięcy i palił właśnie ok litra na 1000 km.
Z drugiej strony są posiadacze, którzy maja przebiegi powyżej 300 i ten problem nie występuje.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 mk3
w zdecydowanej większości palą i to sporo, co egzemplarz to inny i nie trzeba się tym przejmować tylko dolewać, jeszcze lepiej według mnie z technicznego punktu widzenia bo przy spalaniu nawet 0.5/1000km ma lepsze smarowanie, te silniki wytrzymają baaaaardzo dużo km niezależnie od tego ile palą oleju bo większość pali mniej czy więcej
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS450H
Oglądałem GS450H który stoi w Grodkowie i okazało się że miał wcześniej kolizję, posiadam raport VIN włącznie ze zdjęciami więc mogę udostępnić w wiadomości prywatnej.
-
- Lex user
Wrzucaj tutaj, może uchronisz kogoś przed niepotrzebna wycieczka po auto.
- feecle
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
To nie dwusówMarek82 wrote:według mnie z technicznego punktu widzenia bo przy spalaniu nawet 0.5/1000km ma lepsze smarowanie