Pali się lampka silniczka, wykrzyknik obok i wyświetla informacja CHECK VSC. Gdy odłączę na chwilę aku, to potem wszystko znika i jest OK, ale tylko na czas gdy nie pada. Jak będzie słońce przez 5 dni, to 5 dni nie ma problemu. Jak tylko spadnie deszcz, to choinka na desce ponownie się rozświetla. Co ważne - nie zgaśnie póki nie odłączę ponownie aku, choćby przez miesiąc grzało słońce bez kropli deszczu.
Wiem, że najlepiej podjechać do warsztatu i podłączyć pod komputer, ale może uda się coś zdziałać w oparciu o to co napisałem i nie trzeba wydawać stówki za 10 min w serwisie.
Check VSC po deszczu - GS300 MK3
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 300 AWD
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
Re: Check VSC po deszczu - GS300 MK3
Za 100ke to kupisz kabel z programem i sam sprawdzisz. Jak sie pojawi blad to sam nie zniknie. A bez sprawdzenia co wywala vsc to wrozenie z fusow.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
a co to za kabel i program konkretnie, bo też jestem zainteresowany ?wuju wrote:Za 100ke to kupisz kabel z programem i sam sprawdzisz. Jak sie pojawi blad to sam nie zniknie. A bez sprawdzenia co wywala vsc to wrozenie z fusow.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS300 MkII
Pierwszy lepszy ELM327 https://www.google.pl/search?q=elm327&s ... 66&bih=637
Mi ten niebieski ELM327 mini padł po kilku miesiącach (15zł) Teraz mam ICAR2 ten pomarańczowo czarny.
Instalujesz dowolny program na androidzie, parujesz urządzenie ze smartfonem ..............i jazda z koksem
Ps. Na przyszłość wpisywać najpierw w "szukajkę" cokolwiek typu kasowanie błędów czy coś.
Mi ten niebieski ELM327 mini padł po kilku miesiącach (15zł) Teraz mam ICAR2 ten pomarańczowo czarny.
Instalujesz dowolny program na androidzie, parujesz urządzenie ze smartfonem ..............i jazda z koksem

Ps. Na przyszłość wpisywać najpierw w "szukajkę" cokolwiek typu kasowanie błędów czy coś.

Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
Siema,
A jakiej aplikacji uzywasz do tego ELM327 ?
P.S. Ja tez mam ten problem z vsc od kilku lat jak popada...sciagam kleme I po klopocie...slabe rozwiazywanie problemow ale, chyba poprostu ten typ tak ma
pozdro
A jakiej aplikacji uzywasz do tego ELM327 ?
P.S. Ja tez mam ten problem z vsc od kilku lat jak popada...sciagam kleme I po klopocie...slabe rozwiazywanie problemow ale, chyba poprostu ten typ tak ma