gdzie oprócz salonu można kupić takie żarówki?
Gdzie kupić takie żarówki?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 mk3
Gdzie kupić takie żarówki?
Witam,

-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
Re: Gdzie kupić takie żarówki?
Zaroweczki kupowałem w sklepie takie małe z długimi wąsami i je się w tych poprawkach wymienia. Były też zielone. Albo można te kapturki przełożyć jak zejdą.
-
- Lex user
na allegro szukałem, nie ma - tzn. nie ma w tych oprawkach, ale same jako takie na pewno są, trochę tylko mnie martwi czy odpowiednio powyginam te nóżki, wolałbym już gotowe w oprawkach kupićwojtekS wrote:Dawno temu to się na Wolumenie w Wawie takie kupowało - do paneli radiowych się one zwały. No i ważne, żeby były na 14V a nie 12V bo żywot tych drugich był bardzo krótki w zastosowaniu samochodowym.
W dzisiejszych czasach jakieś allegro bym przejrzał.
Na szybko znalazłem tu np: https://mikrokoszalin.pl/zarowka-14v-40 ... 00984.html
wymieniałeś sam je w tych oprawkach? wystarczy powyginać odpowiednio i będzie ok?Tylko wrote:Zaroweczki kupowałem w sklepie takie małe z długimi wąsami i je się w tych poprawkach wymienia. Były też zielone. Albo można te kapturki przełożyć jak zejdą.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS300 MkII
Z tym kupowaniem żarówek 14v bym się zatrzymał. Najpierw należy pomierzyć na jakim napięciu pracują bo mogą być na 12v, 6v a poza tym mają różne moce przez co świecą jaśniej lub ciemniej.
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
-
- Lex user
Tak, sam wymieniłem. Przewlekasz przez dziurki owijasz i obcinasz resztę wąsa. Kupowalem na 12volt i działają. Mocy to nawet w sklepie nie potrafili dokładnie określić ale nie przejmowalem się tym. Taka malutka żarówka będzie miała podobną moc jak oryginał. W każdym razie działają od dawna.
-
- Lex user
ja tak samo, wszedłem do elektronicznego, kupiłem żarówki, nie wiem ile V, facet też nie wiedział hehe, jedno pytanie tylko, na oprawce jest narysowany plusik czy podłączenie żarówki ma jakieś znaczenie?Tylko wrote:Tak, sam wymieniłem. Przewlekasz przez dziurki owijasz i obcinasz resztę wąsa. Kupowalem na 12volt i działają. Mocy to nawet w sklepie nie potrafili dokładnie określić ale nie przejmowalem się tym. Taka malutka żarówka będzie miała podobną moc jak oryginał. W każdym razie działają od dawna.
-
- Lex user
Dla żarówki plus i minus nie mają znaczenia. Chyba ze dostałeś jakieś diodowe to one mogą mieć biegunowość.